Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejszínes krumpli

Sajtos-tejszínes krumpli
Sajtos-tejszínes krumpli
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám barátnőjétől tanultam ezt a kiváló receptet, igen hamar a család nagy kedvence lett. Egyébként sajtos krumpli az étel eredeti neve, csak a honlap szerkesztői átkeresztelték...

Nagyon egyszerű és nagyszerű is.

Fogyasztható magában vagy köretnek is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A kihűlt, megtisztított krumpli egy részét káposztareszelőn egy hőálló tálba reszeljük és megsózzuk, majd sajtot reszelünk rá.
  3. Addig rétegezzük, míg a krumpli és a sajt elfogy (legfelülre sajt kerüljön).
  4. A tejszínhez hozzáadjuk a szerecsendiót és a borsot, és a sajtos krumplira öntjük.

  5. Forró sütőben készre sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x28 cm
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 944
elküldve: 4
receptkönyvben: 173
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-szerecsendiós burgonya, sajtos burgonya, tejszínes-sajtos krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Mon, 2012-10-01 07:26

Kedves emillio!

Köszi a figyelmeztetést, már javítottam is. Hogyan lett a kb. 1,2 kg krumpliból 1/2 kg nem tudom. (Talán úgy, ahogyan a "Sajtos krumpli"-ból "Sajtos-tejszínes krumpli"...)
A 40 dkg sajt stimmel (ha nincs időm és/vagy kedvem a reszeléssel szórakozni, akkor 2 db 20 dkg-os zacskó reszelt sajttal készítem).
Nagyon laktató, 6 embernek lehet főétel, 8-nak köret...

emillio
emillio / emillio Fri, 2012-09-28 11:06

Kedves Zsanna ! Valamit elírhattál, - az egyébként kitűnőnek tűnő recept hozzávalóiban! Fél kg közepes méretű krumpli, - hát az kb. 3 - 4 darab! És ahhoz 40 dkg sajt? Akkor az krumplis sajt lesz! És vajon hogyan rétegezed? Vagy olyan kicsi a tálad? Hogy fog abból nyolc ember jóllakni? Bocs, - de ez így nem stimmel!

416
burgonya 1.2 kg
sajt 40 dkg
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint