r
Nosalty Logó

Joghurtos karalábéleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zazi
Joghurtos karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 135 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2695 micro
Összesen 541 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
  2. A szintén megtisztított hagymát nagyon apróra metéljük, majd egy fazékban a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk.
  3. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy evőkanál vízzel. Rátesszük a karalábét, és visszatéve a tűzre néhány percig pirítjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, és felforraljuk.
  4. Néhány perc elteltével hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt burgonyát és répát. 10 percig főzzük.
  5. Közben a joghurtot, fél dl vizet és a lisztet simára keverjük. A forrásban lévő levesbe öntjük, és további öt percig forraljuk.
  6. Sóval és cukorral ízesítjük, végül beleszórjuk a megmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük, de már nem forraljuk. Tálaláskor a tetejére is rakhatunk a joghurtból.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6078
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen és gyorsan elkészül. Az eredeti receptben tejföl szerepel, én azonban jobban szeretem a joghurtot, szinte mindenhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!