r
Nosalty Logó

Joghurtos karalábéleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zazi
Joghurtos karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 135 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2695 micro
Összesen 541 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
  2. A szintén megtisztított hagymát nagyon apróra metéljük, majd egy fazékban a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk.
  3. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy evőkanál vízzel. Rátesszük a karalábét, és visszatéve a tűzre néhány percig pirítjuk. Felöntjük 8 dl vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, és felforraljuk.
  4. Néhány perc elteltével hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt burgonyát és répát. 10 percig főzzük.
  5. Közben a joghurtot, fél dl vizet és a lisztet simára keverjük. A forrásban lévő levesbe öntjük, és további öt percig forraljuk.
  6. Sóval és cukorral ízesítjük, végül beleszórjuk a megmosott, lecsöpögtetett és apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük, de már nem forraljuk. Tálaláskor a tetejére is rakhatunk a joghurtból.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6203
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen és gyorsan elkészül. Az eredeti receptben tejföl szerepel, én azonban jobban szeretem a joghurtot, szinte mindenhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...