Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábéleves Szabóné konyhájából

Karalábéleves Szabóné konyhájából
Karalábéleves Szabóné konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az interneten találtam. A férjemmel ez az egyik kedvenc levesünk. A tejfölt néha főzőtejszínnel helyettesítem, amitől még krémesebb az íze! A képen látható levest összeturmixoltam, így krémleves lett belőle! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott karalábét, sárgarépát, fehérrépát apró kockákra vágjuk.
  2. Vajat forrósítunk, és megfuttajuk benne a zöldségeket kb. 10 percig.
  3. Felöntjük 1 liter vízzel, és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük.
  4. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk benne a lisztet, majd hozzáadunk finomra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Hideg vízzel felöntjük a rántást, csomómentesre keverjük.
  6. A leveshez öntjük a rántást, majd belekeverjük a tojássárgájával dúsított tejfölt is.
  7. Mégegyszer felforraljuk a levest a tejföllel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 000
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, leves karalábéból, tejfölös karalábéleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

203
karalábé 1 kis db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
tojássárgája 1 db
leveskocka 1 db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 175 g
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 1 l