Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos csirkeszárnyak

Joghurtos csirkeszárnyak
Joghurtos csirkeszárnyak
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurtos csirkeszárny török eredetű recept ihletése alapján készült. Szárny helyett készíthető combból, mellből vagy akár egész csirkéből, amelyet nagyobb részekre darabolunk. Egy napig erősen fűszerezett joghurtban pácolódik a hús, majd ezt követően sütjük pirosra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Melegen, friss zöldsalátával kínáljuk.
Készíthetjük combból, mellből vagy akár egész csirkéből, amelyet nagyobb részekre darabolunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
  2. Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
  3. Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
  4. A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet.
  5. A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
  6. Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.)

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 026
elküldve: 8
receptkönyvben: 325
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirkeszárny joghurtos pácban, sült joghurtos csirkeszárny

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

913
csirkeszárny 10 db
joghurt 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
édesköménymag 1 tk
római kömény 1 kávéskanál
koriandermag 1 tk
gyömbérpor 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 2 db
paprika 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek