Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr joghurtban pácolt pulyka

Natúr joghurtban pácolt pulyka
Natúr joghurtban pácolt pulyka
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A natúr joghurtban való pácolás nagyon finom omlóssá teszi a húst. A legjobb az, ha már előző este elkészítjük a pácolást, és lefedve egy egész éjszakát a hűtőszekrénybe tesszük.

A joghurtos pác ízesítését sokféleképpen variálhatjuk, nálunk most egy fokhagymás-citromos változat került terítékre. 

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet vékony csíkokra szeleteljük, sóval és őrölt fehérborssal enyhén befűszerezzük. Kis időre állni hagyjuk, amíg a joghurtos pácot összeállítjuk. 
  2. Ehhez a fokhagymákat összezúzzuk, és egy fél citrom levéből 2-3 evőkanálnyit kinyomunk, majd a fokhagymával együtt a natúr joghurthoz keverjük. Végül beletesszük a pulykamell csíkokat is, és jól átforgatjuk a joghurtban, hogy a húst mindenhol érje. A tálat lefedjük, és egy egész éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe.
  3. Másnap egy tűzálló vagy jénai tálat meglocsolunk pár kanál olívaolajjal, és a joghurtos húst belesimítjuk. Előmelegített sütőben alufóliával betakarva 40-50 percig sütjük. Az utolsó 10 percben levehetjük a fóliát, hogy a teteje szép színt kapjon.
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 059
elküldve: 7
receptkönyvben: 169
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

joghurtos pulyka, citromos fokhagymás pulykamell, pulykasült joghurtos pácban, joghurtos pulykamell, fokhagymás-citromos joghurtba pácolt hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

280
pulykamell 50 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
joghurt 300 g
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek