Tárkonyos joghurtban sült csirkecombok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g tárkonyecet0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
441
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1767
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
60.7g csirkecomb68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.2g joghurt11 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0.3g tárkonyecet0 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
7.3g kápia paprika2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
Összesen
108
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
441
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.6 g
Zsír
-
Összesen 136 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 523 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2613.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1172 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 855.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 1620 micro
-
β-crypt 485 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
1767
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
108
Kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl joghurt
-
1 ek mustár
-
1 ek tárkonyecet
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 db kápia paprika
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkecombokat enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A joghurtot összekeverjük a mustárral, tárkonyecettel, az apró kockáravágott hagymával, paprikával, a tárkonnyal, picit sózzuk, borsozzuk,s végül az olajat is belekeverjük.
- A csirkecombokat beleforgatjuk a joghurtos szószba, majd kiolajozott tepsiben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 1162
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 57373
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Ajánló
Tálalásnál a csirkecombokat meglocsolhatjuk még egy kis joghurttal. Körítésként jól illik hozzá a rizs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
Nagyon-nagyon finom változat csirkecombra, és sokat bajlódni se kell vele az elkészítése folyamán. Régebben Keresztanyukámtól kaptam egy szuper szakácskönyvet, ami telis tele van jobbnál jobb receptekkel (Száz magyar ételcsoda - Hagyományos ízek a Pannon világból), ez a recept is ebből való.
Hozzászólások (11)
Eszméletlen finom lehet. El fogom készíteni, gondolom rizs megy hozzá. A tárkony ízét nagyon szeretem, többféle ételben is szoktam használni. Köszönöm a receptet, majd írok hogy sikerült, habár a siker tuti.
Bizony, nagyon finom, érdemes kipróbálni! :) Igen, a rizs jól passzol hozzá, én is azt kínáltam mellé köretként. Remélem ízleni fog! Várom majd a beszámolót! :)
Tésztával is jó lehet????
Ma ez volt nálunk az ebéd, fantasztikusan finom volt, mindenkinek nagyon ízlett. Én egy kicsit változtattam rajta, bár nem az eredeti recepten. Miután a csirkecombok megsültek, nagyon sok joghurtos tárkonyos leve maradt, valószinüleg több szószt csináltam, igy azt ráöntöttem a combokra miel?tt betettem a süt?be. Amikor a combok készen lettek, kiszedtem egy jénai tálba azokat, majd a maradék levet forralással besüritettem és egy pici lisztet, majd tejfölt kevertem hozzá. Igy kaptam egy csodálot mártást, amivel tálaláskor meglocsoltam a combokat és a rízst is. Ajánlom mindenkinek, hogy igy próbálja meg.
Köszönet a receptért, isteni finom! És még a fogyókúrába is belefért... Ma készítettem el?ször, és biztosan nem utoljára. Hezitálóknak üzenem, hogy ki kell próbálni, és hogy paprika nélkül is nagyon finom.
Kedves Szaszy! Nagyon finom a recepted alapján elkészített csirkecomb. Én ugyan paprikát nem tettem bele, de így is csúcs! A megmaradt lötyit ráöntöttem a köretként f?zött bulgurra-ha már egészségesen étkezünk -, amit el?z?leg én is kicsit bes?rítettem némi zabliszttel. Köszönöm!
Ez máris az egyik kedvenc receptem lett.Egy kevéske pancsolás után máris megvan a páclé,az íze meg lehengerl?en finom.Pikk-pakk papa!
Nekem most sül! Kíváncsi leszek, mert kevesebb hagymát és paprkát raktam bele, tárkony helyett pedig magyaros f?szersót!
Ma én is elkészítettem és tényleg fantasztikus finom lett, isteni szaft maradt alatta.Én petrezselymes krumplival és céklával tálaltam.Remek recept gratulálok
Kedves Szaszy! Sütés közben kell rá alufólia?
Elkészítettem, az els? órában lefedve kerámia tálban sütve. Isteni finom lett a húsi, a zaftja pedig abbahagyhatatlan. 2 éves válogatós kislányomnak is igen ízlett. A megszokott krumpli, rizs köreten kívül jól passzol f?zelékekhez is. Pl. zöldbab f?zelékhez, melyet készítenek tárkonyos ízesítéssel is. A kislányom almaszósszal ette, melynek édes ízét szintén jól kiegészítette az enyhén savanykás-tárkonyos íz. A nem kevés zaftját pedig kenyérrel tunkoltuk ki. Köszönöm a receptet.
Ez valami isteni! Már harmadszor készítem el, mindig nagy sikere van, el sem lehet rontani.A rizs megy hozzá legjobban.Mindenkinek ajánlom aki unja a a hagyományos sült csirkét és valami új étellel akarja meglepni a vendégeit!