r
Nosalty Logó

Japán omlett másként

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Talina
Japán omlett másként
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Egy tekercshez

Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz

Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Egy tekercshez

Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz

Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Egy tekercshez

Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz

Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Egy tekercshez

Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz

Elkészítés

Egy tekercshez

  1. A tojásokat felütjük, és a pálcikákkal (!!!) "felverjük". Fontos, hogy inkább csak elkeverve legyen - a japán omletthez nem a szokványos, egyneműre felvert tojásra van szükségünk - ezért lényeges a pálcikák használata.
  2. A tojásokhoz adjuk a fűszereket, és még azokkal is jól összekeverjük. (A fűszerek mennyisége teljesen szubjektív. Egy sósabb ételízesítő mellé például már nem kell só. A szójaszósz is sós - ezt is kalkulálni kell. Ha a pálinka igazi, házi, és jó mézes, akkor a cukor is elhagyható.)
  3. Egy teflonos serpenyőt kevés olajjal megforrósítunk.
  4. A fűszeres tojásoknak először csak az egy harmadát öntjük a serpenyőbe. (Pálcikával ragyogóan el lehet "vágni" a folyadékot az edény szélén :) ) Vékony réteggé csurgatjuk szét, mintha palacsintát sütnénk - kicsi serpenyőben az egész felületet használjuk, közepes méretnél próbáljuk a nyél felőli oldalra irányítani a még folyékony tojásokat.
  5. Ha a vékony rétegű tojáslepényünk már megszilárdult, akkor óvatosan felpiszkáljuk a széleit, majd magunktól elfelé, vagy magunk felé óvatosan, de határozott mozdulatokkal szorosan feltekerjük, minden hajtás után gondosan ügyelve, a rétegek összetapadására - picit megnyomkodjuk. A pálcika elmondhatatlan segítség ezeknél a finom mozdulatoknál. (Az irány szerintem teljesen kényelem függő - kinek hogy esik kezére, annyi csak a lényeg, hogy ha egyszer elkezdtük, ne fordítsuk meg a tekerési irányt - széthullhat a tekercs.)
  6. A kész tekercset ismét a serpenyő nyeléhez közelebbi oldalhoz igazítjuk, majd egy kevés nyers tojást öntünk, a korábbiakhoz hasonlóan elegyengetjük, majd feltekerjük. Segítsünk finom mozdulatokkal, hogy az újabb adag folyadék a már feltekert "tömb" alá is befolyhasson - így lesz folyamatos a tekercsünk.
  7. Addig ismételgetjük, amíg a tojás el nem fogy.
  8. A megsült tekercset picit hagyjuk hűlni, majd egy éles késsel ujjnyi vastag szeleteket vágunk.

Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz

  1. Ízlés szerint díszíthetjük norival, de bele is tekerhetjük, mint a sushi-t. Wasabival, szójaszósszal (evőpálcikával) kínáljuk!
  2. Itadakimasu! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4027
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Ajánló

Wasabival, szójaszósszal a legfinomabb!;) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Talina 4 recept

Igen, japán omlett, de természetesen megreformálva - magyar spájzhoz, hűtőhöz optimalizálva, "Talinásan". Rajongom a japán ételekért és a kultúráért, de az autentikus hozzávalók, mint a mirin, vagy a sake, még nem minden háztartás alapvető része - innen jött az ötlet: Oldjuk meg másként!;) Persze létezik kifejezetten tamagoyaki-ra optimalizált szögletes serpenyő is, amitől természetesen még eredetibb lehet a forma, de én egy pár pálcikával, és az itthoni csepp serpenyőmmel is nagyon jól szórakoztam. Szeletelés után (amikorra már a "csúnyább részek" esztétikai megfontolásból megsemmisültek) - fel sem tűnik az az apróság, hogy nem szögletes serpenyővel dolgoztunk.  Ha esetleg a leírás nem kifejezetten egyértelmű, itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM  Innen lestem el a mozdulatokat én is - 1:25-től. :) Aki megnézi a videót, annak feltűnhet, hogy a séf papírral olajozza a serpenyőt - én ezt az egyet még nem próbáltam ki - nekem a hagyományos olajozott teflon megoldás is bevált.  A leírt két tojásból egy tekercs lett - én egy étkezésre, két főre 4 tekercset szoktam készíteni. Ezekből a tekercsekből szép kis falatkák lesznek. Aki szeretné, kipróbálhatja egyszerre több tojásból is, nagyobb adaggal - az eljárás a lényeg, így a vékony rétegek könnyen átsülnek, és a közöttük maradt levegő rétegektől, pedig könnyű, és laktató lesz az étel.;)

Hozzávalók

Egy tekercshez

Díszítéshez (elhagyható) + tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?