Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos omlett párolt spenóttal (Omlett 5.)

Sajtos omlett párolt spenóttal (Omlett 5.)
Sajtos omlett párolt spenóttal (Omlett 5.)
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtos omlettemmel nem vagyok kibékülve. Egyszer Horvátországban kaptunk a szálláson a háziaktól reggelire sajtos omlettet, olyan volt, mint az álom! Könnyű és isteni! Sajnos felejthetetlen, így pontosan tudom, hogy az enyém nem olyan!
Hiába próbálkozom a legkülönbözőbb sajtokkal, a legkülönbözőbb arányokkal, sohasem lesz Olyan! Persze akkor és ott nem kérdeztem meg, ők milyen sajtot használnak, súlyos hiba volt!
Valami lágy sajt lehetett, próbálkoztam már fetával, kecske gomolyával, a legkülönfélébb érleletlen sajtokkal, amikhez csak hozzá tudok jutni, eddig még sohasem lett Olyan. Hátha valaki tudja….
Az én omlettem sem rossz - ezúttal tehén gomolyából készítettem – pláne, ha nem ettél Olyant!

hozzávalók / 4 adag

Az omletthez

A spenóthoz

ajánlat

Ez a páros így kitűnő előétel. A „reciprok”- kal (spenótos palacsinta sajtmártással) tálalva különösen mutatós.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajtos omlett készítése:

 
  1. Lereszeljük a sajtot.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta-tészta állagú legyen.
  3. Sózzuk (ha kell), borsot darálunk rá és palacsinta-sütőben kevés előmelegített olajon mindkét oldalát megsütjük.
Spenót készítése:
 
  1. A tisztított spenótot olvasztott vajon megpároljuk.
  2. Amikor a leve elfőtt, sózzuk, borsot darálunk és szerecsendiót reszelünk rá.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 511
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hanga20
Pintea-Sándor Hanga / Hanga20 Sun, 2011-11-20 20:25

Mi hetente 3,4 alkalommal biztos omlettet eszünk. Én 3 tojásból készítem, de csak egynek a sárgáját teszem hozzá. Így egészségesebb, kevésbé kalóriadús, hisz majdnem csak fehérje. Nem szeretek tejet vagy tejfölt tenni hozzá, mert akkor kicsit jobban megpirul. Az én kedvencem a hagymás,sonkás,sajtos omlett. Érdemes kipróbálni így. Sajtból trappistát,goudát,edámit szoktunk tenni, de friss juhtúróval a legtutibb. :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2011-06-19 21:15

szerintem az omlettnek csak az egyik oldalát kell megsütni.addig sütjük,még a teteje elveszti folyósságát.de azért még remegős:))félbehajtani és úgy tálalni.Különben majdhogynem rántotta liszttel...a 2 dl tejfölt sokallom a 4 tojáshoz amit mindenképpen felhabosítanék....és mivelhogy ez egy "selymes"tojásétel vajban sütném...de a sajt az nagyon jó ötlet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 20:22

nyugdíjas vagyok de most már én is meg próbálkozom az omletekkel9

Csokimackó
Csokimackó Mon, 2010-09-20 21:21

Rákerestem a neten, mert engem is érdekel milyen sajt lehet, ezeket találtam:
-gruyere sajt ("svájci sajtot krémes állagáért és könnyed fűszeres ízéért magasztalták.")
-Brie: Vékonyabb kérge van, a camemberhez hasonlít. Francia sajt, tehéntejből. Nagyon finom és lágy.
-Brindza: juhtejből készülő finom, szlovák juhtúró. Krémes és kenhető! J
-Mascarpone: azt hiszem ezt nem kell bemutatni, hiszen ebből készül a Tiramisu is. Ez már nem is „tejből”, sokkal inkább tejszínből készül. Sima és lágy íze van, nagyon-nagyon krémes és tömény, zsíros. Ezért nagyon jó süteményeket lehet varázsolni a hozzájárulásval.
-"Horvátország, Bosznia, Szerbia, Macedónia és Szlovénia népeinek asztalán mindig ott van a sajt. E népek nemzeti eledelétől függetlenül kedvenc sajtjuk a sajátos módon készített fehérsajt. A fehérsajt kedveltsége az egész balkánra kiterjed."
Ezeket találtam, most már csak próbálkozni kell, ha megtaláltad írd meg légyszi. :-)
Üdv, Csokimackó

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2009-07-25 18:11

és a liszt mindenképpen kell szerinted, Juci? Mert mostanában éppen azon agyalok, hogy talán nem is kellene a sajtos omletthez liszt. A kipróbálásig még nem jutottam, mert az örök dilemma: milyen sajtból? Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatod?
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-07-25 16:18

Ahhoz, hogy "könnyebb" legyen az omlett, szét kell választani a tojásokat, a fehérjét felverni és utána keverni hozzá a többi alapanyaghoz.

juci

542
gomolya sajt 20 dkg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
spenót 40 dkg
vaj 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint