r
Nosalty Logó

Sajtos omlett párolt spenóttal (Omlett 5.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Sajtos omlett párolt spenóttal (Omlett 5.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omletthez

A spenóthoz

Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omletthez

A spenóthoz

Összesen 2175 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omletthez

A spenóthoz

Összesen 194 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4087 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9029 micro
Összesen 544 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    954 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16348 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36117 micro
Összesen 2175 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3208 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Az omletthez

A spenóthoz

Elkészítés

Az omletthez

  1. Sajtos omlett készítése:
  2. Lereszeljük a sajtot.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta-tészta állagú legyen.
  4. Sózzuk (ha kell), borsot darálunk rá és palacsinta-sütőben kevés előmelegített olajon mindkét oldalát megsütjük.
  5. Spenót készítése:
  6. A tisztított spenótot olvasztott vajon megpároljuk.
  7. Amikor a leve elfőtt, sózzuk, borsot darálunk és szerecsendiót reszelünk rá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16706
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 08.

Ajánló

Ez a páros így kitűnő előétel. A „reciprok”- kal (spenótos palacsinta sajtmártással) tálalva különösen mutatós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos omlett párolt spenóttal (Omlett 5.)
Harmathy Ildikó 313 recept

A sajtos omlettemmel nem vagyok kibékülve. Egyszer Horvátországban kaptunk a szálláson a háziaktól reggelire sajtos omlettet, olyan volt, mint az álom! Könnyű és isteni! Sajnos felejthetetlen, így pontosan tudom, hogy az enyém nem olyan! Hiába próbálkozom a legkülönbözőbb sajtokkal, a legkülönbözőbb arányokkal, sohasem lesz Olyan! Persze akkor és ott nem kérdeztem meg, ők milyen sajtot használnak, súlyos hiba volt! Valami lágy sajt lehetett, próbálkoztam már fetával, kecske gomolyával, a legkülönfélébb érleletlen sajtokkal, amikhez csak hozzá tudok jutni, eddig még sohasem lett Olyan. Hátha valaki tudja…. Az én omlettem sem rossz - ezúttal tehén gomolyából készítettem – pláne, ha nem ettél Olyant!

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Ahhoz, hogy "könnyebb" legyen az omlett, szét kell választani a tojásokat, a fehérjét felverni és utána keverni hozzá a többi alapanyaghoz. juci

Harmathy Ildikó

és a liszt mindenképpen kell szerinted, Juci? Mert mostanában éppen azon agyalok, hogy talán nem is kellene a sajtos omletthez liszt. A kipróbálásig még nem jutottam, mert az örök dilemma: milyen sajtból? Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatod? Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Rákerestem a neten, mert engem is érdekel milyen sajt lehet, ezeket találtam: -gruyere sajt ("svájci sajtot krémes állagáért és könnyed f?szeres ízéért magasztalták.") -Brie: Vékonyabb kérge van, a camemberhez hasonlít. Francia sajt, tehéntejb?l. Nagyon finom és lágy. -Brindza: juhtejb?l készül? finom, szlovák juhtúró. Krémes és kenhet?! J -Mascarpone: azt hiszem ezt nem kell bemutatni, hiszen ebb?l készül a Tiramisu is. Ez már nem is ?tejb?l?, sokkal inkább tejszínb?l készül. Sima és lágy íze van, nagyon-nagyon krémes és tömény, zsíros. Ezért nagyon jó süteményeket lehet varázsolni a hozzájárulásval. -"Horvátország, Bosznia, Szerbia, Macedónia és Szlovénia népeinek asztalán mindig ott van a sajt. E népek nemzeti eledelét?l függetlenül kedvenc sajtjuk a sajátos módon készített fehérsajt. A fehérsajt kedveltsége az egész balkánra kiterjed." Ezeket találtam, most már csak próbálkozni kell, ha megtaláltad írd meg légyszi. :-) Üdv, Csokimackó

Törölt felhasználó

nyugdíjas vagyok de most már én is meg próbálkozom az omletekkel9

nekemannyima

szerintem az omlettnek csak az egyik oldalát kell megsütni.addig sütjük,még a teteje elveszti folyósságát.de azért még remeg?s:))félbehajtani és úgy tálalni.Különben majdhogynem rántotta liszttel...a 2 dl tejfölt sokallom a 4 tojáshoz amit mindenképpen felhabosítanék....és mivelhogy ez egy "selymes"tojásétel vajban sütném...de a sajt az nagyon jó ötlet.

Pintea-Sándor Hanga

Mi hetente 3,4 alkalommal biztos omlettet eszünk. Én 3 tojásból készítem, de csak egynek a sárgáját teszem hozzá. Így egészségesebb, kevésbé kalóriadús, hisz majdnem csak fehérje. Nem szeretek tejet vagy tejfölt tenni hozzá, mert akkor kicsit jobban megpirul. Az én kedvencem a hagymás,sonkás,sajtos omlett. Érdemes kipróbálni így. Sajtból trappistát,goudát,edámit szoktunk tenni, de friss juhtúróval a legtutibb. :)

Hozzávalók

Az omletthez

A spenóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek