r
Nosalty Logó

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Gerzsenyi Flóra
Krémesen lágy, hajtogatott rántotta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

317
Kalória
14.2g
Fehérje
3.3g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
124.3g
Víz
411.2g
Koleszterin
-
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. Egy közepes tálkában a tojásokat a tejszínnel, egy csipet sóval és őrölt borssal alaposan keverjük össze, amíg teljesen egyneművé válik.
  2. Olvasszuk meg a vajat egy közepes serpenyőben. Forrósítsuk fel kellően, de ne barnuljon meg.
  3. Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőbe, és hagyjuk 20-30 másodpercig sülni (akkor jó, ha a széle már kezd megszilárdulni).
  4. Egy gumispatulával körkörös mozdulatokkal keverjük a tojásokat a serpenyő pereme mentén haladva. Ha szükséges, kissé döntsük meg az edényt, hogy a közepén lévő nyers tojás kifolyjon. Ezt addig ismételjük, amíg a rántotta összeáll, de még lágy és remegős marad a közepe.
  5. A kész rántottát szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel és egy kevés chilivel. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Majd kedvünk szerint tálaljuk: pirítóssal, sült szalonnával vagy friss zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” rántotta, amit sütés közben csak a serpenyő pereme mentén haladva, egyirányú, körkörös mozdulatokkal kevernek. Ettől lesz jellegzetesen fodros és ráncos, középen pedig lágy és krémes a rántotta. A nagyon profik akár rózsára hasonlító formákat is képesek kreálni belőle. Leggyakrabban avokádópirítós tetejére borítják, vagy friss, ropogós zöldségekkel tálalják.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...