Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán csirkecombok

Japán csirkecombok
Japán csirkecombok
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy igaz-e az elnevezés, így találtam az interneten. Egy amerikai családnál vendégeskedett egy fiatal diáklány Japánból, és szerette volna elkészíteni a kedvenc ételét a házigazdáknak. Gyors telefonos diktálás az anyukájától, és már oda is varázsolta az asztalra ezt az ínyencséget.

A köret nálunk indiai rizs volt, Nyinától. Olyan jól megfért a két nemzet a tányérunkon, hogy nocsak! Tökéletes kiegészítője volt az enyhe fűszerezésű rizs, a szinte sikítóan csípős húsnak. Aki nem szereti azért annyira az erőset, ha ki van vágva az ere meg a magja a chilinek, az valamennyire csökkenti a verejtékezést az ebédlő asztalnál. :o)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sima főtt rizzsel is finom, de ha van kicsit több időnk, érdemes az indiai rizst elkészíteni hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót rakjuk egy kis lábasba, forraljuk fel. Kis lángon, lefedve 20 percig főzzük.
  2. A 20 perc leteltével vegyük le a fedőt, és nagy lángon a húst gyakran forgatva addig főzzük, amíg a leve egy sűrű, ragadós mázzá redukálódik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 083
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős-ragadós csirkecomb, csirkecomb ragadós-csípős mázzal, mázas csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

342
csirkecomb 4 db
víz 2.5 dl
balzsamecet 125 ml
szójaszósz 75 ml
cukor 2.5 ek
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db