r
Nosalty Logó

Jamie gyümölcstortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jamie gyümölcstortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1951 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A gyümölcshöz

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a (balzsamecetet) egy serpenyőben, tegyünk takaréklángra, és finoman rotyogtassuk, amíg a bogyók levet eresztenek.
  3. Öntsük át egy tűzálló edénybe.
  4. Közben készítsük el a tésztát. Morzsoljuk a fagyos vajat a lisztbe, hogy a keverék finom kenyérmorzsára emlékeztessen.
  5. Adjunk hozzá cukrot és sót, jól dolgozzuk össze, öntsük hozzá az írót, így laza, lágy tésztát kapunk.
  6. Kanalazzuk a forró gyümölcs tetejére (az a szép, ha darabos formája van, tegyünk galuskákat összevissza a gyümölcs közé), hintsük meg egy kis finomított kristálycukorral, és süssük össze az előmelegített sütőben aranybarnára.
  7. Kínáljunk hozzá vaníliafagyit.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14619
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

A bogyós gyümölcsöket lehet helyettesíteni fagyasztott erdei gyümölcs mixszel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az a süti, ami nálam az első helyen szerepel, és ez az is, ami miatt bele lehet szeretni Jamie-be. Három éve ettem először egy vendégségben, és amikor a vacsora után a tepsi kinyílt, valami fantasztikus illat töltötte be a szobát. A vendéglátónk a forró sütőből rögtön tálakba tette az illatozó csodát, és rákanalazott mindenkinek egy nagy adag vaníliafagyit. Na és az íze! A forró édes és savanykás gyümölcsök, rajtuk a kívül ropogós, belül omlós tészta és a jéghideg, príma minőségű vaníliafagyi! Egyszerűen kötelező kipróbálni! A sikerességéről annyit, hogy mindig van nálam otthon 4-5 másolat (csakúgy mint a csokis brownieból), de nem győzöm pótolni. Az elmúlt évek alatt 15 embernek már biztosan átadtam. Remélem, most mások is kedvet kapnak hozzá!

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek