Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyetorta

Cseresznyetorta
Cseresznyetorta
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta abszolút kedvencem lett. Remélem, hogy azok számára, akik imádják a cseresznyés desszerteket, meghoztam a kedvüket ennek a finomságnak az elkészítésére, és sokszor fog szerepelni majd a konyhaasztalon.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

  • 2 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

Lapocskák

  1. A burgonyákat meghámozva, megmosva finomra reszeljük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15 perc pihentetés után leszűrjük a burgonyát, és kinyomkodjuk. Az így kapott levet és az áztató vizet félrerakjuk 20 percre.
  2. A burgonyareszeléket megsózva a liszttel, margarinnal és tojássárgákkal lágy tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 20 perc pihentetés után 3 egyenlő részre osztjuk, és kb. 20 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk.
  3. Megszurkáljuk a lapokat, és alufóliával kibélelt tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztákat berakva, 200 fokra tesszük. 15 perc sütés után hűlni hagyjuk.

Gyümölcslé

  1. A gyümölcsöt lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, és kevergetve felforraljuk.
  2. A félretett burgonyalé tetején összegyűlt vizet leöntjük, az alján maradt keményítőt kevés gyümölcslével simára keverjük, majd a gyümölcsre öntjük, és 3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, ha már besűrűsödött.

Összeállítás

  1. A torta összeállításánál a már kihűlt lapot tányérra tesszük, és a cseresznyés töltelék felét elsimítjuk a tetején, majd jöhet rá a következő lap és a maradék gyümi töltelék.
  2. A harmadik lapot előre felvághatjuk 8 egyenlő részre, és ráhelyezzük a tetejére. Leszórhatjuk porcukorral, de el is hagyható.
  3. Fél órát dermedni hagyjuk. Ha nagyon folyós lenne, tekerhetünk köré alufóliát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Biszkvit

Mióta szakács: 2016.03.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés torta, gyümölcsös sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

792
burgonya 1 kg
margarin 25 dkg
finomliszt 35 dkg
tojássárgája 4 db
1 kk
cseresznye 1 kg
cukor 5 ek
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 2 csapott ek