r
Nosalty Logó

Cseresznyetorta

NS
Cseresznyetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

792
Kalória
12.4g
Fehérje
103.4g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
246g
Víz
144.7g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 4754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    229 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    620.2 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1476 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 4754 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A burgonyákat meghámozva, megmosva finomra reszeljük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15 perc pihentetés után leszűrjük a burgonyát, és kinyomkodjuk. Az így kapott levet és az áztató vizet félrerakjuk 20 percre.
  2. A burgonyareszeléket megsózva a liszttel, margarinnal és tojássárgákkal lágy tésztává gyúrjuk. A hűtőszekrényben 20 perc pihentetés után 3 egyenlő részre osztjuk, és kb. 20 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk.
  3. Megszurkáljuk a lapokat, és alufóliával kibélelt tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztákat berakva, 200 fokra tesszük. 15 perc sütés után hűlni hagyjuk.

Töltelékhez

  1. A gyümölcsöt lábasba tesszük, rászórjuk a cukrot és a fahéjat, és kevergetve felforraljuk.
  2. A félretett burgonyalé tetején összegyűlt vizet leöntjük, az alján maradt keményítőt kevés gyümölcslével simára keverjük, majd a gyümölcsre öntjük, és 3 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, ha már besűrűsödött.

Díszítéshez

  1. A torta összeállításánál a már kihűlt lapot tányérra tesszük, és a cseresznyés töltelék felét elsimítjuk a tetején, majd jöhet rá a következő lap és a maradék gyümi töltelék.
  2. A harmadik lapot előre felvághatjuk 8 egyenlő részre, és ráhelyezzük a tetejére. Leszórhatjuk porcukorral, de el is hagyható.
  3. Fél órát dermedni hagyjuk. Ha nagyon folyós lenne, tekerhetünk köré alufóliát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20

Ez a torta abszolút kedvencem lett. Remélem, hogy azok számára, akik imádják a cseresznyés desszerteket, meghoztam a kedvüket ennek a finomságnak az elkészítésére, és sokszor fog szerepelni majd a konyhaasztalon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek