Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokipalástos málnás-diós torta

Csokipalástos málnás-diós torta
Csokipalástos málnás-diós torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kókuszcukor glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. A kókuszliszt alacsony szénhidrát tartalmú, azaz lowcarb termék.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A palásthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát két részletben érdemes megsütni, ezért a piskóta hozzávalóit felezzük meg és kettő piskótalapot süssünk, így biztosabb, hogy jól sikerül. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszcukorral kézi habverővel elkeverjük, majd fakanállal óvatosan a dióval, csokiforgáccsal, a sütőporral és a kókuszliszttel együtt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan összekeverjük. A 18 cm-es tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A mascarponet, joghurtot és a kókuszcukrot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd a fagyos málnával együtt hozzákeverjük a krémhez. A piskótákat kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel. A krémből kenjünk a torta oldalára és tetejére is, majd tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A csokipalást: Lemérjük a torta kerületét, a magasságára kicsit ráhagyunk, és ennek megfelelő méretű sütőpapírt vágunk. Vízgőz felett felmelegítjük a csokit, majd késsel elterítjük a papíron. Kb 10-15 másodpercre betesszük a hűtőbe. Akkor jó a csoki a sütőpapíron, ha már nem folyik, de még nem keményedett meg. Ezt követően a papírral együtt a torta oldalára simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe 5 percre, ezt követően óvatosan lehúzhatjuk a palástról a papírt. Jó tanács: a papírt érdemes kettévágni és a palástot két részből a tortára simítani, mert a hossza miatt nem fog beférni a hűtőbe és a tortára is nehéz volna rásimítani.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 426
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Biokokusz

Mióta szakács: 2014.09.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

málnás joghurttorta, mascarponekrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bánfalvi Henrietta
Biokokusz / Bánfalvi Henrietta Wed, 2014-09-24 14:15

Igen! Bár függ a hűtés erősségétől. 10-15 másodperc elég, mert különben nagyon megdermed, nem lesz simítható és törni fog a csoki. Ha esetleg a 15 másodperc kevés volna max 30 másodperc. Nekem elég szokott lenni a 15.

482
tojás 8 db
dió 40 g
csokoládéforgács 1 ek
sütőpor 1 csomag
kókuszliszt 80 g
kókuszcukor 6 dkg
habtejszín 200 ml
mascarpone 25 dkg
joghurt 2 dl
málna 200 g
kókuszcukor 5 dkg
étcsokoládé 100 g