r
Nosalty Logó

Ízletes csirke burgonyával egy tepsiben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Ízletes csirke burgonyával egy tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2849 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 712 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3430.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 2849 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat tisztítás után, a fűszerek egy részével alaposan bedörzsöljük. Egy tepsit kikenünk a zsír egy részével.
  2. Körbepakoljuk a combokat a tepsiben. A burgonyát kockára vagdossuk, a maradék fűszerrel egybekeverjük, majd a tepsi közepére öntjük.
  3. Kis zsírpöttyökkel a húst és a burgonyát is megcsepegtetjük. A fűszerpaprikával az egészet megszórjuk.
  4. 190 C-fokra előmelegítjük a sütőt, és alufóliával takarjuk az egész tepsit. 1 óra hosszáig sütjük. Majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kb. 20-25 percig. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7350
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 28.

Ajánló

A fokhagymapor helyett, rendes fokhagymát is használhatunk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke elég semleges ízű hús, ezért sokféle fűszerezést elbír. Ezek a fűszerek megadják a kiváló ízélményt, és mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját is..... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 mesébeillő arborétum országszerte

A tavaszi virágzás jegyében egy olyan arborétum-gyűjtést hoztunk nektek, amiket érdemes meglátogatni, különösképpen ebben az időszakban. A hazai flóra legfőbb képviselőivel találkozhattok az arborétumokban, ami csodás kikapcsolódást jelent a hétvégére!

Balogh Lilla

További cikkek