r
Nosalty Logó

Irdalt búbos csirkemellfilé Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Irdalt búbos csirkemellfilé Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 685 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1368 kcal
  • 22% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filéket leöblítjük, leitatjuk, majd éles késsel keresztben beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Az ementáli sajtból megfelelő méretű lapocskákat vágunk, ugyanígy igazítsuk a sonkaszeleteket is az irdalt vágathoz. Ezeket felváltva belenyomkodjuk a vágásokba.
  2. A krémtúrót, tejfölt, tejszínt kikeverjük a parmezánnal.
  3. A vajat egy jó teflon serpenyőben felhevítjük, és ebben a filék alját megpirítjuk úgy, hogy alulról a fele hús megfehéredjen. Veszünk egy tűzállótálat, ebbe belehelyezzük a filéket, és leöntjük a megolvadt vajjal. A kikevert krémet evőkanállal a filék tetejére halmozzuk, pár vajdarabkával megszórjuk, alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, a filé vastagságától függően, ca. 30 percig sütjük.
  4. Végül eltávolítjuk a fóliát, és a nélkül szépre pirítjuk a filénk tetejét. Esetleg még szórhatunk rá reszelt sajtot.
  5. Előzőleg megfőzött, vajban pirított krumplival tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8688
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 04.

Ajánló

A túrós-sajtos keverékbe tehetünk ízlés szerinti friss zöldfűszer-keveréket is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Irdalt búbos csirkemellfilé Mártitól
Marti48 317 recept

Egy német oldalon láttam meg a receptet, nyomban ki is próbáltam - íme! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...