Nosalty Logó

Csirkés kuglóf Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Csirkés kuglóf Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 438 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2626 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 438 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5842.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2078 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 2626 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuglófformát pereméig sütőpapírral kibéleljük, a középső "rúdrészét" is becsavarjuk.
  2. A csirkecombokat csontozzuk ki, mossuk meg, és vágjuk szeletekre. Nemkell egyformára, csak a vastagságuk legyen egyforma, kb. 2-3 szelet lesz egy combból.
  3. A szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majdkörbe egymás mellé tegyük belea formába.
  4. A fele reszelt sajtot rászórjuk, ráteszünk4 szelet bacont, egymással szembe ráütünk 4 egész tojást. Ügyeljünk rá, hogy egybe maradjon a sárgája. Megszórjuk bőven snidlinggel, vagy vékony karikára vágott póréhagyma fehér részével, ismét húst teszünk rá, bacont,sajtot, hagymát,tojást márnem kell!
  5. A tetejét fedjük le hússal, a maradék snidlinggel szórjuk meg, és 1 egész felvert tojással egyenletesen öntsük le.
  6. Előmelegített sütőbe tegyük, a sütési idő min. 1 óra. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult, halványbarna. (Nekem hagyományos gáztűzhelyem van, normál hőmérsékletenmajdnem másfél óra kellett.)
  7. Ha megsült, 1 tányért tegyünk a forma tetejére és gyors mozdulattal borítsuk át, szedjük le róla a sütőpapírt, tegyük rá azt a tányért, amint tálalni akarjuk, és szintén gyors mozdulattal forditsuk át.
  8. Hagyjuk jó 10 percet hűlni, utána szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5475
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Bármilyen körettel és savanyúsággal, vagy uborkasalátával finom. Hidegtálakhoz is javaslom, akár hideg saláták kiegészítéseként. Hűtőből kivéve, hidegen vékonyra szeletelhető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem csirkét rendelt szombatra. Nekem viszont nem volt kedvem a hagyományosnak tekinthető rántott és sült csirkéhez, tejszíneshez, sajtoshoz meg hasonlókhoz. Így elkezdtem kotorászni a feledés homályába merült receptjeim között. Régen a kedvencek között volt és most is jó ötletnek bizonyult, mert az elfeledett étekre: 1 - a családom rácsodálkozott a látványra, hűűű, ez aztán nem semmi..:) ami ugye a dicséret hangja volt:DD 2 - gyorsan elkészíthető, amíg sült takaríthattam... khm, de jó is nekem...:))) 3 - hidegen is nagyon finom! Kivételesen a képet a férjem válaszotta ki. Én szerettem volna egybe megmutatni a "kuglófot", de szerinte meg így jobb, mert látszik, hogy milyen klasszul mutatnak a rétegek... hallgattam rá. :)

Hozzászólások

Geroklemi

Kedves Gabys! Igaza volt a férjednek! Nagyon guszta így felvágva! Köszi, hogy megosztottad velünk. Mentve! S talán a héten a vendégeknek meg is csinálom! :-)

Gabys

Kedves Geroklemi! Persze, hogy igaza volt:))) Köszönöm a dicséretet és a megel?legezett bizalmat:) A kép igazából nem adja vissza, hogy tényleg jól néz ki, mert az oldal nagy átalakulásakor a régi képek szerintem nagyon "szétestek". Viszont, engedd meg, hogy egy másikat is ajánljak alternatívaként, bár ez ?zgerincben van: www.nosalty.hu/recept/ketsajtos-baconos-csirkemell-gabystol Látványos, kiadós és finom. Ha bármelyiket elkészíted, ird meg lécci a véleményedet, örülni fogok neki. Szép napot kívánok:) Gabi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek