r
Nosalty Logó

Dubarry szelet ahogy Anett készíti

NS
Dubarry szelet ahogy Anett készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

621
Kalória
30g
Fehérje
37.6g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
171.4g
Víz
94.7g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    685.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. 20perc elég hozzá. A csirkemell szeleteket borssal fűszerezett kevés lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe helyezzük őket.
  2. Elkészítjük a besamelmártást, kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, (öntsük hozzá 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg), hozzáadunk 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, és adjunk hozzá egy fél evőkanál ételízesítőt. Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú sűrűségű masszát nem kapunk.
  3. A tepsibe helyezett csirkemellekre öntsük rá a kevés olajat, amiben kisütöttük a húst, helyezzünk minden hússzeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelt, és végül reszelt sajttal hintsük meg. Tegyük a sütőbe, amíg megpirul a sajt a tetején. Tetszőleges körettel tálaljuk, én ez esetben rizibizit adtam hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nálunk ez az étel csirkemellből készül, de sertéskarajból is finom. Variálhatjuk kedvünkre a hozzávalókat, akár brokkolival és füstölt sajttal is készíthetjük. Mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítse az ételeit, nekem kevés a besamel mártás sóval és borssal való fűszerezése, ezért használok ételízesítőt helyette.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek