r
Nosalty Logó

Csirkemellel rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csirkemellel rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 508 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2032 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 508 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3611.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 2032 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, és félig megsütjük.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a lecsót és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
  5. Amikor elkészült, rátesszük a tojások sárgáját és a tejfölt, majd jól összekeverjük.
  6. A félig megsült húsra tesszük a karfiolt, majd elterítjük rajta a lecsós masszát. Fóliával letakarva kb. 15 percig sütjük, majd 10 percig fólia nélkül.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9901
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemellel rakott karfiol
Salamon Csilla 1176 recept

Nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?