r
Nosalty Logó

Csirkemellel rakott karfiol

Salamon Csilla
Csirkemellel rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

508
Kalória
50g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
285.5g
Víz
284g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2032 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3611.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1142.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 2032 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, és félig megsütjük.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a lecsót és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
  5. Amikor elkészült, rátesszük a tojások sárgáját és a tejfölt, majd jól összekeverjük.
  6. A félig megsült húsra tesszük a karfiolt, majd elterítjük rajta a lecsós masszát. Fóliával letakarva kb. 15 percig sütjük, majd 10 percig fólia nélkül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...