r
Nosalty Logó

Húsos burgonya-alagút

witch
Húsos burgonya-alagút
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

573
Kalória
35g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
212.7g
Víz
134.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 573 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 573 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7425.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    850.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 2292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A püréhez

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk.
  2. Felrakjuk hideg vízben a sóval főni, amikor puha, leszűrjük jó alaposan, és a vajjal, tejszínnel meg szerecsendióval pürésítjük.
  3. Egy kisebb tepsibe belesimítjuk a fele pürét.
  4. A majonézt elkeverjük a tormával, végül a falatnyi darabokra aprított hússal, és a burgonyán elosztjuk egyenletesen.
  5. Rásimítjuk a püré másik felét, megszórjuk a sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x20x6

Ezt az ételt egy chef mutatta be, hogy ez volt a gyerekkori kedvence. Az anyukája készítette, amikor a heti sült meg főtt hús maradékból összegyűlt egy adagra való. Recept ugyan nem volt, hogy ő hogyan készítette, de szerintem nem is szükséges, ez is csak irányadó. Bátran alakítsuk az ízlésünknek megfelelően, én is azt tettem.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...