Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonyakörettel

Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonyakörettel
Ínyenc csirkemell háromsajtos burgonyakörettel
120 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakori vendég nálunk ez a finom, különleges hús és köret... jönnek az ünnepek, gondoltam, megosztom :) ...remek fogás ünnepnapokon is... karácsonykor is megállja a helyét... fergetegesen finom... érdemes elkészíteni... addig még egy próbát is be lehet iktatni :) ...az adagokon - a szükségletnek megfelelően - lehet változtatni... én 6 személynek írom, de 6-8 személyes is lehet ez az adag... személyektől függ... hogy finom, az biztos...

hozzávalók / 6 adag

Csirkemell

Burgonya köret

Sütőzsiradék

Csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkemell

  1. Előző este - a készítést megelőző nap - egy tálban (amiben majd kényelmesen elférnek a hússzeletek és a fűszeres tejföl) összekeverjük (a kétféle liszt kivételével) az összes hozzávalót.
  2. A csirkemelleket megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk - zacskóban, hogy ne fröcsögjön szét a hús és a leve -, sózzuk.
  3. Az első lépésként elkészített fűszeres masszába helyezzük a szeleteket, alaposan elkeverjük benne, majd lefedjük, s másnapig - amíg nem kezdünk hozzá az elkészítéséhez - a hűtőben hagyjuk pácolódni, hogy az ízek jól átjárják a húsokat.
  4. Másnap a burgonyaköretet készítjük el először. Amíg a köretünk sül, addig a húst is el tudjuk készíteni.
  5. A hűtőből kivesszük a tálat, melyben a finom, ízletes masszában érlelődő hússzeleteket készítettük elő előző este.
  6. Az olajat serpenyőbe öntjük, felhevítjük, közepesen meleg hőfokra. A hússzeleteket a tejfölös, fűszeres masszából kivesszük egyenként, s folyamatosan megforgatjuk a kétféle liszt keverékében, s a közepesen felhevített olajban mindkét oldalát szép színűre, készre sütjük.
  7. Olvaszthatunk rá reszelt füstölt sajtot vagy trappista sajtot, de el is lehet hagyni. (Én úgy olvasztottam rá, hogy amikor megfordítottam, szórtam rájuk reszelt sajtot - én füstöltet -, s lefedtem rövid ideig, hogy kissé megolvadjon, a füstölt sajt nem úgy olvad, mint a trappista, ennél nem kell lefedni, bár a gyorsításért megtehetjük, de nem fontos. DE! Kifejezetten rövid ideig, hogy a "bundája" ne puhuljon meg.)
  8. Mire megsül a köret, kisülnek a húsok is, s ízlés szerint tálalhatjuk. Ha marad, mindkettő, melegítve is ugyanolyan, mintha akkor készítettük volna.

Burgonyaköret

  1. Ennek az elkészítésével kezdjük: a burgonyákat jó alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy jénai tepsit a vaj harmadrészével kikenjük. A burgonyákat meghámozzuk, ha kihűltek.
  3. A meghámozott burgonyák negyedét a kikent jénai tepsibe reszeljük -káposztareszelőn -, megsózzuk, az előre felszeletelt (vékonyra) hagymát (1 darabot) egyenletesen rászórjuk, erre jön a reszelt parmezán sajt, a tejfölből egy keveset pötyögtetünk rá, végül a maradék vaj harmadát rádaraboljuk. Készen van az első réteg.
  4. A burgonya második negyedét ráreszeljük, s ugyanúgy járunk el, mint az első rétegnél, csak erre a Karaván füstölt, reszelt sajt kerül.
  5. A harmadik negyed burgonyát ráreszeljük az előző rétegre, ezt is ugyanúgy rétegezzük, csak a reszelt trappista sajt kerül erre a rétegre.
  6. Végül befedjük a negyedik negyed reszelt burgonyával, a maradék tejföllel meglocsoljuk, sózzuk, s megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, s már mehet is a sütőbe.
  7. Alsó-felső állásban, 150 fokon sütjük, amíg szép színt kap, ez 30-45 perc alatt valósul meg. Ezt a köretet más húsokhoz is ajánlom, nagyon finom! :)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X28X6 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 856
elküldve: 4
receptkönyvben: 143
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkemell, tejfölös fűszeres csirkemell soksajtos krumplival, tejfölös fűszeres pácolt csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2016-10-09 08:17

Kedves Látogatóim!
Többen kérdeztétek, a tojás, hová kell, nem találjátok!
Mivel a Facebookon nem engednek hozzászólni, itt ismét leírom:
- Ott áll a receptben, pontosan leírva, hová kell a tojás, idézem:

"elkészítés

Csirkemell

1. Előző este - a készítést megelőző nap - egy tálban (amiben majd kényelmesen elférnek a hússzeletek és a fűszeres tejföl) összekeverjük (a kétféle liszt kivételével) az összes hozzávalót."

A hozzávalókat pedig a hozzávalóknál mindenki megtalálja! :)

Remélem, tudtam innen, belülről segíteni, akinek kételyei lettek volna, a tojást illetően - csak figyelmesen kell elolvasni! :)

Szép, kellemes napokat, minden kedves látogatómnak! :)

Üdv.: Walaky :)

E. Gábor
E. Gábor Sun, 2015-12-20 17:25

Az ünnepekre előjegyezve! :) Fiiiinooooooooom, s ezzel még nem fejeztem ki, amit kifejezni nem lehet! :) Köszi a receptet, kedves JUDYTH59! :)

JAMES BOOND007
JAMES BOOND007 Sat, 2015-12-19 17:15

Ez is szuper, kedvenc lett!!! Köszönet ezért is, kedves Judyth59! Csuda guszták a fotóid, s ugyanolyan finomak az ételek is, amit takarnak, sokat elkészítettem már!!!

L. Tifani
L. Tifani Fri, 2015-12-18 17:15

Mennyei, kedves Judyth59!!!! Köszönöm a receptet, családi kedvenc lesz!!! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-12-13 20:07

Igazán nincs mit, nagyon szívesen, Kata! Várom majd a jelentkezésedet!
Üdv.: Judyth

Katarina956
Katarina956 Sun, 2015-12-13 18:47

kedves Judith59! A tojas hova kell?Szilveszterre kiprobalnam, tetszik a koret is UdvKata.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-12-13 18:59

Kedves Kata!
A tojás a tejfölös masszába kell, amiben éjszakáznak a hússzeletek a hűtőben!
Örülök, hogy tetszik! :)
A köret még magában is nagyon finom!
Légy szíves, ha elkészíted, írjál élménybeszámolót - remélem, az lesz -, hogy sikerült, hogy ízlett?
Szerintem ízleni fog, mert valóban istenien finom, jól választottál! :)
Üdv.: Judyth

1153
csirkemell filé 2 db
tejföl 300 g
fokhagyma 5 gerezd
szárnyas fűszerkeverék 3 teáskanál
fűszerpaprika 3 kávéskanál
vöröshagyma 0.5 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 0.5 bögre
rétesliszt 0.5 bögre
burgonya 1.5 kg
füstölt sajt 10 dkg
parmezán sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
vaj 20 dkg
tejföl 330 g
vöröshagyma 3 közepes db
zsemlemorzsa 3 ek
0 ízlés szerint