Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis rántott hús

Tepsis rántott hús
Tepsis rántott hús
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám már régóta így készíti, mivel az olaj "aranyárban van!" Sajtot sem muszáj hozzá használni, a képen látható husin sincs, általában a megmaradt sajtdarabkákat szoktam lereszelni hozzá. Amit még ajánlok: fogyasztás előtt fokhagymás tejfölt tegyél a tetejére. Őszintén szólva köret nélkül, így szoktam fogyasztani.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, érdemes egy kicsit állni hagyni.
  2. A húsokat alaposan bepanírozzuk úgy, hogy a zsemlemorzsába sajtot reszelünk, és ebbe forgatjuk bele.
  3. Tepsibe zsírpapírt teszünk, és a sütőt előmelegítjük.
  4. 50 perc -1 óra alatt elkészül, félidőben meg kell fordítani.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 005
elküldve: 3
receptkönyvben: 390
elkészítve: 8/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Chrisnya

Mióta szakács: 2012.02.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sütött rántott hús, rántott karaj sajtos panírban, rántott sertéskaraj sütőben sütve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodak
Kodak / Kodak Sat, 2013-12-07 17:58

Szépen megpuhult és nagyon fincsi lett így a hús! Mi még a végén 230 fokon sütöttük 10 percig légkeveréssel, hogy egy kicsit szebb színe legyen. Köszi a receptet!

Chrisnya
Chrisnya / Chrisnya Mon, 2012-02-20 15:41

Igen, elnézést ez kimaradt! Dórci babám 6 hónapos, minden időmet és ezek szerint minden figyelmemet is leköti :D
Természetesen elegendő a hús egyik oldalát megkenni egy kevés olajjal.

Kedves NémethnéAdri!
Mikróban még soha nem készítettem ételt pop-cornon kívül :D köszönöm a receptet ki fogom próbálni!

NémethnéAdri
NémethnéAdri Mon, 2012-02-20 21:29

Chrisnya, nagyon szívesen!Gratulálok a kislányodhoz, biztos el lesz kényeztetve sok jó és finom falattal,ha majd itt lesz az ideje. :-) Vagy már most is? ;-)

És, még egy érdekesség a mikrós recepthez! Anyukám újította a mikrós rántott husi receptjét. Mustárba forgatja a csirkecombokat, állni hagyja őket legalább 30 percet,de legjobb egy éjszakán át, majd zsemlemorzsába forgatja a mustáros husikat, megy a mikró sütőtáljába, tetejét megkeni kicsit olajjal, vagy olajsprével lefújja és mikro-grill fokozaton megsüti.Nagyon finom, olyan, mintha pácolt husi lenne rendes panírbundában, és mégis, a tojást és a lisztet meg a külön fűszerezést is megspórolta. Egyébként fiacskám nagy kedvence ez a mama-féle "rántott" husi.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-19 22:25

Nagyon finom lett a mai második fogásunk, köszi szépen,- nem úszott a lakás olaj szagban, a pénz is kímélve maradt kissé, és még finomat is ettünk.:-))
Éva-Anyóca

NémethnéAdri
NémethnéAdri Sat, 2012-02-18 20:12

Szia Chrisnya!

Szerintem az olajjal a husik bepanírozott tetejét kenegeted meg,ha jól sejtem.

Én is régóta készítek így rántott husit, csak én a sütő mellett a mikróban is így készítem. A mikró sütőtáljába teszem a csirkecombokat fűszerezve, panírozva, 1 alsó comb mellé 1 felső combot, szépen körberakva a tálat és egy pici olajjal meg kell kenegetni a bundák tetejét. Be a mikróba, mikro-grill kombinált sütésen, 18-20 percre 750-900 W-on.Így is nagyon jó lesz. :-)
Szia: Adri

mesike
mesike Sat, 2012-02-18 19:34

Szeretném megkérdezni, hogy az olajat melyik fázisban kell használni? A hozzávalóknál szerepel.
Köszönöm. :-)

neni
neni Sat, 2012-02-18 17:40

Szia Chrisnya!
A hozzávalóknál szerepel olaj, de az elkészítésnél viszont nem! Kell bele vagy nem? El szeretném készíteni!

Chrisnya
Chrisnya / Chrisnya Mon, 2012-02-20 23:03

Bele nem kell! :) Csak a már bepanírozott szeletek tetejét kenjünk be vele, majd félidőben megfordítjuk, de akkor már nem kell olajozni.

Jó étvágyat!

550
sertés rövidkaraj 40 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
trappista sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 3 ek