r
Nosalty Logó

Tepsis rántott hús

Chrisnya
Tepsis rántott hús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
43.3g
Fehérje
19.1g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
135.7g
Víz
246.4g
Koleszterin
855mg
Élelmi rost
969.9mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1649 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 550 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    96.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1649 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, érdemes egy kicsit állni hagyni.
  2. A húsokat alaposan bepanírozzuk úgy, hogy a zsemlemorzsába sajtot reszelünk, és ebbe forgatjuk bele.
  3. Tepsibe zsírpapírt teszünk, és a sütőt előmelegítjük.
  4. 50 perc -1 óra alatt elkészül, félidőben meg kell fordítani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám már régóta így készíti, mivel az olaj "aranyárban van!" Sajtot sem muszáj hozzá használni, a képen látható husin sincs, általában a megmaradt sajtdarabkákat szoktam lereszelni hozzá. Amit még ajánlok: fogyasztás előtt fokhagymás tejfölt tegyél a tetejére. Őszintén szólva köret nélkül, így szoktam fogyasztani.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek