Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Instant szalonnás rakott krumpli

Instant szalonnás rakott krumpli
Instant szalonnás rakott krumpli
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy indult, ahogy sok más kaja is, nem volt itthon semmi extra, de valami laktatót szerettem volna. Nálam ez azt jelenti, hogy amennyiben nincsen husi, akkor tartalmazzon krumplit és tojást. Na de a rakott krumplival utálok pepecselni, nézegettem recepteket, de egyik se jött be igazán, így jött a kísérletezés.

Azért szeretem, mert nagyon gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni, a variációk száma pedig végtelen, attól függően, hogy mi van itthon. Készítettem már szalonnamentes, vega verziót, ahol fagyaszott franciasaláta és kelbimbó dúsította a krumpli-tojás kombinációt. De ha klasszikus ízvilágra vágyunk, akkor lehet kolbásszal is készíteni.

A mennyiségeket is nyugodtan lehet rugalmasan kezelni, ha laktatóbbat szeretnénk, akkor keverjünk hozzá több tojást, vagy adjunk hozzá több szalonnát. Tervezem, hogy majd csirkemell kockákkal és más fűszerekkel is kipróbálom.

Nálunk joly-joker kaja, röviden a lényege a főtt krumplira borított tojásos-tejfölös-sajtos kombó, amibe ízlés szerint bármit, de tényleg bármit tehetünk.

hozzávalók / 3 adag

A krumpli főzéséhez

A hagyma pirításához

A rétegzéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit héjában, majd feldaraboljuk kis kockákra vagy szeletekre. (Én mikróban szoktam főzni jénai edényben, így még nyersen könnyebben szeletelem.)
  2. Közben zsíradékkal, lehetőleg szalonnával kikenünk egy magas falú tepsit, a sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  3. A hagymát apró kockákra vágva megpirítjuk. (Ha nincs időnk, kihagyható, esetleg fűszerkockával helyettesíthető.)
  4. A tojásokat habosra felverjük, belekeverjük az olajat, tejfölt, tejet, fűszereket.
  5. A sajtot lereszeljük, és szintén belekeverjük a tojásos keverékbe a petrezselyemzölddel és a pirított hagymával együtt. (Ha nem elég híg az egyenletes terítéshez a keverékünk, egy kis tejjel még lehet tovább hígítani.)
  6. A felkockázott krumplit szétterítjük a tepsiben, a keverékünket egyenletesen ráöntjük úgy, hogy kitöltse mindenhol a hézagokat. 
  7. A tetejére apró kockákra vágott füstölt szalonnát szórunk, és betesszük a sütőbe.
  8. Addig sütjük, amíg a sajt és a szalonna pirulni nem kezd.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x38x6 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 986
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

hokera

Mióta szakács: 2012.10.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tepsis burgonya, extra gyors rakott burgonya, tepsis krumpli szalonnás tejfölös öntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

airek
hokera / airek Tue, 2012-10-23 11:12

Csak halkan jegyzem meg, hogy az előkészület és a krumpli főzése egyszerre történik nagyjából, szóval összesen inkább 30-40 perc alatt van meg.

1043
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
füstölt szalonna 10 dkg
trappista sajt 15 dkg
tojás 5 db
tejföl 2 dl
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 4 gerezd