Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós rakott tojás

Zöldborsós rakott tojás
Zöldborsós rakott tojás
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan ételt akartam készíteni, ami hamar elkészül a nagy meleg miatt. Vigyázni kell vele, hogy minél előbb a hűtőbe kerüljön a kihűlés után, a sok tojás miatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. 5 db tojást megfőzünk, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  4. Egy tálba felverünk 4 db tojást, hozzákeverjük a tejfölt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  5. Belekeverjük a lecsöpögtetett zöldborsót és a karikára szeletelt főtt tojásokat.
  6. Olajjal kikent, közepes tepsi alját kirakjuk egy sor burgonyával, rákarikázzuk a kolbászt. Leöntjük a masszával, ízlés szerint fűszerezzük, befedjük a maradék burgonyával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 927
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott krumpli tojással és borsóval, zöldborsós-tojásos rakott krumpli, rakott burgonya másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

890
burgonya 60 dkg
zöldborsó 30 dkg
főtt tojás 5 db
tojás 4 db
tejföl 3 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
kolbász 30 dkg
napraforgó olaj 4 ek