Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-húsos rakott

Gombás-húsos rakott
Gombás-húsos rakott
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül egyszerű, és mégis nagyon finom étel. Nagyon sokszor csináltam, és még mindig a kedvenceink között van - nem tudjuk megunni. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon jó, ha vendégeket várunk, mivel minden egyben van, nem kell külön köretet csinálni, előre elkészíthető, akár előző nap, és időre csak össze kell sütni. Nagyobb tepsiben, többféle húsból is csinálhatjuk, ha esetleg valaki nem szereti a sertéshúst, akkor kínálhatjuk a tepsi másik feléről, pl csirkemellel.

Nekem mindig nagy siker volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a burgonyát héjában főni.
  2. Közben előkészítjük a hússzeleteket: kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb 3 evőkanál olajon kisütjük mindkét oldalukon, közepes hőfokon, hogy ne égjen meg.
  3. Megtisztítjuk a gombát, összevágjuk. Lereszeljük a sajtot.
  4. Ha megfőtt a krumpli, megpucoljuk. A tepsit 1 kanál olajjal picit kikenjük, majd a karikára vágott krumplit szépen lerakjuk az aljára. (Ebből a mennyiségből nekem két sor jön ki - úgy szeretjük, ha egy kicsit vastagabb a "köret" - természetesen mindkét sort külön megsózom. Ha valaki vékonyabb krumpliréteget szeretne, akkor elég kb. 1 kg burgonya is)
  5. A kisült hússzeletekkel beborítjuk a burgonyát.
  6. A sütés után megmaradt olajba beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és saját levén megpároljuk. Néhány perc alatt elkészül, akkor belekeverjük a tejfölt, és egyet rottyantunk rajta.
  7. A tejfölös gombát szépen elosztva átkanalazzuk a hús tetejére, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.
  8. Sütőben szép pirosra sütjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 166
elküldve: 4
receptkönyvben: 126
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-húsos rakott krumpli, rakott hús krumplival és gombával, gombás hússal rakott krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogil
bogil Thu, 2016-06-23 16:49

Finom lett nagyon, koszonjuk az otletet. En a tetjere meg egy sor burgonyat tettem es sajtos petrezselymes tejfolos martassal boritottam be. :)

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2016-06-24 13:46

Szia! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad. A Te variációd is biztos finom lett, jó szaftos lehetett a mártással.
Üdv Sylvia

592
burgonya 1.5 kg
sertéshús 60 dkg
gomba 50 dkg
tejföl 400 g
napraforgó olaj 4 ek
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint