r
Nosalty Logó

Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Összesen 919 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Összesen 5509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 919 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    376.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14272.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    559 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    4322 mg
  • Nátrium
    7685 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1909.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    1400 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 5509 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Elkészítés

Indonéz sertéssült

  1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. A sertéslapockát megmossuk, megszárítjuk, majd egy fedeles kerámiatepsibe tesszük.
  2. Fűszerkrémet készítünk: a gyöngyhagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért, szójaszószt, ketjap manis-t, fehér borsot egy aprítógépbe helyezzük és összeaprítjuk. A krémmel bekenjük a hús oldalait.
  3. A hús mellé dobjuk az egészben hagyott thai chilit, a fahéjrudat, a csillagánizst, majd a tepsibe öntjük a húslevest. Egy sütőpapírra finoman vizet spriccelünk, majd a húsra borítjuk. A tepsit lefedjük a fedelével vagy alufóliával és 120 percig sütjük a sertéslapockát.
  4. A 120 perc elteltével eltávolítjuk a tepsi fedelét, a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra növeljük és további 20 perc alatt kérget pirítunk a sertéssültre. Közben a pecsenyelével meglocsoljuk a hús tetejét. A szeletelés előtt 10 percig pihentetjük az indonéz sertéssültet.

Ananászsaláta

  1. Az ananászsalátához darabokra vágjuk a friss ananászt, felkarikázzuk a téli sarjadékhagymát és apróra vágjuk a chilit - a thai chili magjai nagyon erősek, ízlés szerint kihagyhatjuk a salátából. Az ananászt, hagymát és a chilit tálba tesszük, apróra vágott korianderzöldet adunk hozzá.
  2. A dresszighez összekeverjük a halszószt, barna cukrot és a zöldcitromlevet, majd a salátára öntjük és mindent jól összekeverünk.
  3. Tálaláskor az indonéz sertéssültet szeleteljük vagy két villával eltépkedjük és tányérokra szedjük. Korianderes ananászsalátával és extra friss korianderrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 90
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indonéz sertéssült korianderes ananászsalátával
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Amit ebben a receptben a leginkább kedvelek, az az ananászsaláta. Most a saját korianderzöldemmel, thai chilimmel és téli sarjadékhagymámmal készítettem el a kertből. Ha marad a sertéssültből, vietnámi módra készíthető belőle 'Banh Mi' szendvics. Egyszerűen vágjunk hozzá félbe egy bagettet, pakoljuk rá a húst reszelt sárgarépával, csíkokra vágott daikonnal, tegyünk rá salátaleveleket és locsoljuk meg hoisin-szósszal.

Hozzávalók

Indonéz sertéssült

Ananászsaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?