r
Nosalty Logó

Indiai sólet vegán

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Indiai sólet vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1554 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1247 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 1554 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    960 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: előző nap áztassuk be a csicseriborsót kétszeres mennyiségű vízbe (lehet előfőzött, konzerv csicseriborsóval is dolgozni).
  2. A paradicsomot pucoljuk meg: mossuk meg, az alsó felén ejtsünk a héjon X bemetszést (elegendő csak a héjat átvágni), majd dobjuk forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne néhány másodpercig, majd szűrjük le, várjuk meg, amíg kissé lehűl és a bemetszésnél felpöndörödött rész segítségével húzzuk le a héját (lehet konzerv egész paradicsomot használni, ügyeljünk arra, hogy csak paradicsomot tartalmazzon, só és cukor ne legyen benne).
  3. Tisztítsuk meg a hagymákat, a vöröshagymát kockázzuk apróra, és készítsük elő az összes szükséges fűszert.
  4. Szűrjük le a csicseriborsót, és kockázzuk fel a pucolt paradicsomot, tisztítsuk meg egy kanállal a gyömbért, és kockázzuk apróra.
  5. Az olívaolajon pároljuk aranybarnára a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, reszeljük hozzá a fokhagymát és forgassuk össze.
  6. Adjuk a paradicsomos hagymához a csicseriborsót és a gerslit, majd fűszerezzük (gyömbér, fahéj, curry, szegfűszeg, koriander, cayenne bors, római kömény, chili, cukor, só, tört bors), és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven (1-2 ujjnyira) ellepje, majd keverjük össze alaposan.
  7. Időnként megkeverve fedő alatt főzzük, amíg a csicseriborsó megfő (kb. 40-50 perc, de ekkor is kellemesen roppanó, fogkemény).
  8. Ha megfőtt a csicseriborsó és besűrűsödött az étel, adjuk hozzá a kókusztejet és egyszer forraljuk össze.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 106781
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Ajánló

Kókusztej helyett joghurttal, vagy anélkül is finom. Aki nem szereti a csípőset, a cayenne borsot és a chilit hagyja el. Vöröslencsével is el lehet készíteni (a vöröslencsét nem kell előre beáztatni).

Receptkategóriák

Indiai sólet vegán
Receptműves 119 recept

Imádjuk a csicseriborsót, így mindig örömmel ötletelek, mit készítsek, egy finom krémet (humusz), vagy levest, esetleg fasírtot (falafel)? Abban biztos voltam, hogy indiai jellegű lesz... Az elkészült egytálétel minden várakozásomat felülmúlta, egyszerre pikánsan édesen csípős, fűszeres, telt, mégis könnyű, omlósan krémes és kellemesen roppanó. Indiai kenyérrel ettük :-)

Hozzászólások

Vicikó

Kedves Memi! Ez olyan guszta....., a kép is nagyon jó :-) úgy belekanalaznék!!! És örültem, hogy a héten Te lettél a hét szakácsa!!!! Igaz már vasárnap este van, de talán nem gond, hogy most írom. A jó hír, gratuláció mindig jól esik... :-)) Üdv: Vici

Receptműves

Tényleg jól esik, köszönöm szépen :-)

Csaba Magdi

Van itthon csicseriborsóm ,hamarosan elkészítem !! Köszi a receptet !!! Üdv Magdi.

Receptműves

Remélem nagy sikere lesz Nálatok is :-)

Törölt felhasználó

Indiában nem f?znek sóletet... Az más konyha. Ne keverjük...

farkaséhes

Szia! Nos, én kipróbáltam a receptet.Nagyon finom lett.Ízlett az egész családnak. :) Ez volt a harmadik indiai étel, amit elkészítettem és nagyon örülök neki, mert az étteremben nagyon drága, de itthon f?zve nem vészes.Aki szereti a f?szeres ételeket, annak bátran ajánlom.Aki nem...nos az is próbálja ki feleannyi f?szerrel, mint ahogy a recept írja. Köszi a receptet! :)

Receptműves

Szívesen, örülök, hogy ízlett :-)

Törölt felhasználó

EGY JOPAR HETTEL EZELOTT ELKESZITETTEM,NAGYON FINOM LETT ,ES HAMAR ELFOGYOTT.KOSZONOM SZEPEN A RECEPTET.

Receptműves

Örülök, hogy ízlett. Nagyon szívesen :-)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, mostanra a kedvenc ételeim egyike lett! :)

Receptműves

Örülök, köszi a visszajelzést :-)

darkoadrienn

Szia! Nagyon szeretem az indiai ízvilágot, amelyet egy indiai barátom ismertetett meg velem. Hála neki, a kamrám állandó lakói az indiai ételekhez szükséges alapanyagok, a különböz? masalák, stb. A korianderrel viszont mindig hadilábon álltam. Amikor egy recept azt írja "?rölt koriander", valamiféle magra asszociálok, de aztán kés?bb rájöttem, az ázsiai konyhában inkább a levelet használják. Tehát ha ?rölt, arra gondolok, valami szárított, boltban kapható korianderlevélr?l van szó. De sehol nem találok ilyet! Szegedi vagyok, a legnagyobb Tescónkban is kerestem, ott sem találtam rá. Aztán vettem a piacon egy cserepes koriandert, az meg rögtön kihalt, akármit is csináltam vele, nem volt neki jó. Tudom, nem létfontosságú alapanyag az ételbe, de már csak ez hiányzik a tökéletesen autentikus indiai fogásaim elkészítéséhez, így gondoltam hátha tudtok ebben segíteni nekem. :) Üdv, Adri

darkoadrienn

Egészen véletlenül találtam egy ici-pici, nem túl nagy választékkal rendelkez? keleti f?szerboltot, ahol volt porított korianderlevél. Probléma megoldva! :) :) :)

Tmea

Biocsillag.hu. Keress rá a goggle-ben. Én t?lük rendelek mindenféle keleti cuccot. :-)

Sinyi

Az ?rölt koriander a koriander magja meg?rölve. A levelét is használják, de az más, azt inkább csak a végén adják hozzá vagy a tetejére szórják.

Bejja

Ez valami ISTENI étel!

Tmea

Tökéletes. :-)

Koska

Szia! A gerslinek mi a "szerepe"? Kihagyható? Esetleg helyettesíthet? quinoa-val? Köszi! Koska

sztike

Kedves Emi, Vegán recepteket böngészve találtam rá erre az alkotásodra és els? ránézésre, illetve olvasatra megtetszett. Egy-két hétig parkoltattam, de ma este végre eljött az ideje, hogy megf?zzem. Hangyányit egyszer?sítettem és konzerv csicseriborsót, illetve konzerv hámozott paradicsomot használtam (de a friss paradicsomnak már úgyse nincsen szezonja, nem is olyan finomak a jelenleg kaphatók), de valószín?leg ez semmit sem von le a végeredmény értékéb?l. Amilyen egyszer? elkészíteni, olyan finom! Köszönöm szépen a receptet és azzal együtt a holnapi ebédünket is! :) Üdv, Eszter

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek