Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel

Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek az alapváltozatát, spárga nélkül egyszer egy francia csereúton ettem - valószínűleg semmi konkrét gyökere nincs a francia konyhában, csak ott éppen akkor ez került az asztalra. A camembert benne a legjobb, és gyakorlatilag a lényeg is az újkrumplival, bár ebben a formában a spárgával együtt viszik a prímet. Most úgy jutott eszembe, hogy végre van újkrumpli, és ugyanott találtam szép szál spárgákat is, szóval gondoltam, újra elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. Az újkrumplit alaposan megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, fűszerezzük, olívaolajat öntünk rá és betoljuk a sütőbe kb 20 percre - az a jó, ha nem sül még meg, csak megpuhul.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, a bacon-t felkockázzuk, és a kanálnyi vajon megpirítjuk őket - ezt sem kell teljesen megsütni, elég ha megpirult.
  3. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk (én lepattintani szoktam), és enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra pároljuk, majd kisujjnyira vágjuk. A tetejére meghagyhatjuk a fejüket, jól mutat.
  4. A tojásokat a tejszínnel összehabarjuk, hogy nagyjából egyneműek legyenek, fűszerezzük, és összekeverjük két evőkanálnyi visszamaradt zsírral, ami a bacon és a hagyma után maradt.
  5. A camembert-et is apró kockákra vágjuk.
  6. A sült krumplit jénai tepsibe öntjük, még kicsit fűszerezzük, ha kell. Hozzákeverjük a bacont-újhagymát, a kisujjnyira vágott spárgát, és a camembert-t.
  7. Ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, majd megszórjuk a spárgafejekkel.
  8. A sütőben megsütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, és ha ennyire sajtosak vagyunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd fedő alatt pár perc alatt ráolvasztjuk.
  10. Még melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 970
elküldve: 10
receptkönyvben: 225
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás egytál, camembert sajtos-zöldspárgás egytálétel, baconos újkrumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Föfi Kata
Föfi Kata Mon, 2014-05-12 15:07

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönöm, hogy feltetted!
Szép napot Neked!
Kata

salsera
salsera Mon, 2012-05-28 10:13

Szia,

Megcsináltuk, annyi módosítással, h egy marék friss rozmaringgal sütöttem a krumplit és mivel nem kedveljük a camembert, sima trappistát reszeltünk a tetejére. Isteni lett! :)

393
újkrumpli 40 dkg
zöldspárga 50 dkg
bacon 12 dkg
újhagyma 2 db
camembert sajt 10 dkg
tojás 2 db
főzőtejszín 1 dl
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint