r
Nosalty Logó

Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 386 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1535 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 386 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4303.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4256 micro
Összesen 1535 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. Az újkrumplit alaposan megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, fűszerezzük, olívaolajat öntünk rá és betoljuk a sütőbe kb 20 percre - az a jó, ha nem sül még meg, csak megpuhul.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, a bacon-t felkockázzuk, és a kanálnyi vajon megpirítjuk őket - ezt sem kell teljesen megsütni, elég ha megpirult.
  3. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk (én lepattintani szoktam), és enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra pároljuk, majd kisujjnyira vágjuk. A tetejére meghagyhatjuk a fejüket, jól mutat.
  4. A tojásokat a tejszínnel összehabarjuk, hogy nagyjából egyneműek legyenek, fűszerezzük, és összekeverjük két evőkanálnyi visszamaradt zsírral, ami a bacon és a hagyma után maradt.
  5. A camembert-et is apró kockákra vágjuk.
  6. A sült krumplit jénai tepsibe öntjük, még kicsit fűszerezzük, ha kell. Hozzákeverjük a bacont-újhagymát, a kisujjnyira vágott spárgát, és a camembert-t.
  7. Ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, majd megszórjuk a spárgafejekkel.
  8. A sütőben megsütjük.
  9. Kivesszük a sütőből, és ha ennyire sajtosak vagyunk, megszórjuk reszelt sajttal, majd fedő alatt pár perc alatt ráolvasztjuk.
  10. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7073
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spárgás-újkrumplis egytál camembert-rel
Zsófi.M 39 recept

Ennek az ételnek az alapváltozatát, spárga nélkül egyszer egy francia csereúton ettem - valószínűleg semmi konkrét gyökere nincs a francia konyhában, csak ott éppen akkor ez került az asztalra. A camembert benne a legjobb, és gyakorlatilag a lényeg is az újkrumplival, bár ebben a formában a spárgával együtt viszik a prímet. Most úgy jutott eszembe, hogy végre van újkrumpli, és ugyanott találtam szép szál spárgákat is, szóval gondoltam, újra elkészítem.

Hozzászólások (3)

Éva-Anyóca

Máris nyert ügye van! :-)) Köszönöm, mentve. Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

salsera

Szia, Megcsináltuk, annyi módosítással, h egy marék friss rozmaringgal sütöttem a krumplit és mivel nem kedveljük a camembert, sima trappistát reszeltünk a tetejére. Isteni lett! :)

Föfi Kata

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönöm, hogy feltetted! Szép napot Neked! Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek