Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai joghurtos krumpli

Indiai joghurtos krumpli
Indiai joghurtos krumpli
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges ízű, indiai egytálétel, legnagyobb unokám kedvence. A fűszerek könnyen beszerezhetőek keleti élelmiszerboltokban, de nagyobb hipermarketekben is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Önmagában is finom, de indiai módra készült húsok mellé is szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben forró olajban több részletben aranyszínűre sütjük a krumplit.
  3. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzátesszük az apróra vágott vagy megreszelt gyömbért, együtt pirítjuk egy percig.
  4. Hozzákeverjük a többi fűszert, és további egy percig pirítjuk.
  5. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
  6. A fűszeres hagymához adjuk a paradicsomot, a krumplit, a joghurtot.
  7. Sózzuk, borsozzuk. Aki csípősen szereti, chilit vagy cayenne borsot is tehet bele.
  8. Lefedve, 10-15 percig pároljuk.
  9. Keverjük bele a sűrű tejszínt (én mascarpone-t használtam)
  10. Hagyjuk lefedve állni legalább fél órát, míg összeérnek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 183
elküldve: 5
receptkönyvben: 202
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Dum Alool, indiai fűszeres burgonya

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2012-11-18 18:11

Gyakran főzőm, nem csak hús mellé, hanem magában is jó ebéd. Örülök, hogy ízlett!

Zsuzsa

taranikó
taranikó Fri, 2012-11-09 11:03

Ezt készítettem az indiai csirkéd mellé, és nagyon ízlett mindenkinek. Köszi a receptet.

680
burgonya 6 db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1 dl
gyömbér 1 kk
garam masala 1 kávéskanál
római kömény 0.5 kávéskanál
koriander 0.25 teáskanál
kurkuma 0.5 kk
paradicsom 2 db
joghurt 1 dl
habtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint