r
Nosalty Logó

Indiai joghurtos krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Indiai joghurtos krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1360 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 680 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1360 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    473 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Akrumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben forró olajban több részletben aranyszínűre sütjük a krumplit.
  3. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzátesszük az apróra vágott vagy megreszelt gyömbért, együtt pirítjuk egy percig.
  4. Hozzákeverjük a többi fűszert, és további egy percig pirítjuk.
  5. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
  6. A fűszeres hagymához adjuk a paradicsomot, a krumplit, a joghurtot.
  7. Sózzuk, borsozzuk. Aki csípősen szereti, chilit vagycayenne borsot is tehet bele.
  8. Lefedve, 10-15 percig pároljuk.
  9. Keverjük bele a sűrű tejszínt (én mascarpone-t használtam)
  10. Hagyjuk lefedve állni legalábbfél órát, míg összeérnek az ízek.
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9658
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

Önmagában is finom, de indiai módra készült húsok mellé is szoktam készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai joghurtos krumpli
8zsuzsa8 210 recept

Különleges ízű, indiai egytálétel, legnagyobb unokám kedvence. A fűszerek könnyen beszerezhetőek keleti élelmiszerboltokban, de nagyobb hipermarketekben is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek