r
Nosalty Logó

Hagymás sült krumpli tükörtojással

Gizi
Hagymás sült krumpli tojással egy serpenyőben
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
9.9g
Fehérje
41.4g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
173.3g
Víz
180g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel közepesen vastag hasábokra, majd konyharuhával töröljük szárazra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd óvatosan tegyük bele a krumplihasábokat, és a hagymaszeleteket. Ezután néha megkeverve, süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ekkor sózzuk meg, majd húzzuk a serpenyő szélére úgy, hogy a közepén legyen hely a tojásoknak.
  3. Ezután üssük bele a tojásokat, majd addig süssük míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad. (ízlés szerint keményebbre is süthetjük a sárgáját) Közben ízlés szerint sózzuk, és őröljünk rá színes borsot, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg egy csipet pirospaprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
  4. Tálalhatjuk ízlés szerint a serpenyőben, vagy óvatosan átemelhetjük egy tányérra, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

Sütés közben a krumpli jó ropogósra sül, a tojás pedig kellően lágy marad. Nagyon finom, és laktató.

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek