r
Nosalty Logó

Indiai fűszerezésű csirke kurkumás rizzsel és párolt zöldségekkel

Hobbychef
Indiai fűszerezésű csirke kurkumás rizzsel és párolt zöldségekkel

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizshez

A zöldségekhez

684
Kalória
38.3g
Fehérje
74.6g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
733.7g
Víz
273.7g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
18.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

A zöldségekhez

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

A zöldségekhez

Összesen 1367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

A zöldségekhez

Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    733.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1486 micro
  • α-karotin
    1641 micro
  • β-karotin
    4933 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    9281 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3933 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    945 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2972 micro
  • α-karotin
    3281 micro
  • β-karotin
    9866 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    18562 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 1367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    887 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat sózzuk, borsozzuk, bekenjük a joghurttal, megszórjuk a curryvel, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s betesszük a hűtőbe 24 órára.
  2. A paprikákat és a répát csíkokra vágjuk, a paradicsomot, vöröshagymát negyedeljük.
  3. A rizst feltesszük főni. Sózzuk, keverünk hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.
  4. A zöldségeket olajban megdinszteljük, fűszerezzük.
  5. A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütjük 180 C-fokon, hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva. A csirkemájakat lisztbe forgatjuk, s a vége felé tesszük a serpenyőbe.
  6. Tálaláskor teszünk a tányérra egy csirkecombot, májat, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.

Recept infó

  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kicsit egzotikusabb ételre vágytam, azt hiszem, sikerült egy finomságot készítenem. 

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...