r
Nosalty Logó

Indiai csirke krumplival és tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
K.Orsolya
Indiai csirke krumplival és tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 886 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 1775 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 105 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    1362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5078 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 886 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    2723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10157 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1775 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Hámozzuk meg, és kockázzuk fel apróra a hagymát.
  2. Keverjük össze a fűszereket (a garam masala-n kívül mindet) és a paradicsomot egy kis tálban.
  3. A joghurtot keverjük ki, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Hámozzuk meg a krumplikat, szeljük apró kockára, és tegyük fel főni őket.
  5. A rizst is elkezdhetjük főzni előírás szerint.
  6. A hagymát dinszteljük meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kis tálkában lévőfűszerkeveréket.Tegyünk a serpenyőre fedőt, s hagyjuk főni tovább5 percet.
  7. A középnagyságú kockákra szelt csirkemellet is tegyük a serpenyőbe, s főzzük tovább egy negyedórát.
  8. Adjuk hozzá a krumplit, s most hagyjuk, hogy fedő alatt rotyogjon tovább -mintegy 10 percet. (Minél tovább rotyog, annál jobb, állítólag...)
  9. Mielőtt szervíroznánk, tegyük a "pörkölthöz" a garam masala-t és a főzőtejszínt.
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16270
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Ajánló

A húshoz rizst tálalnak köretként (a krumpli zöldségnek számít náluk). Basmati rizs a legjobb: hosszúkás, összetapadó, hogy kézzel tudd enni -de bármilyen egyéb A rizs is jó lesz. S ehhez adnak joghurtot, amit különbözőképpen ízesíthetsz: mi pirított és mozsárban összetört római köményt tettünk most bele, de ettem már kókusztejes-kókuszreszelékes joghurtot is, az uborkás-mentás is jó. Mindenki maga döntheti el, mi passzol hozzá a legjobban. Rengeteg a lehetőség, csak állj neki kísérletezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai csirke krumplival és tejszínnel
K.Orsolya 17 recept

Én az indiai ételekkel csak most kezdek el ismerkedni férjem révén. Izgalmas kaland, s szerintem a magyar ember ízvilágához közel áll. Azzal kell kezdeni a dolgot, hogy az alapfűszereket beszerezzük -aztán már mondhatni megy magától minden... Amennyire megértettem, az indiaiak előszeretettel főznek ilyen "pörkölt"- jellegű ételt, amibe mindenféle zöldséget tehetnek. (Így én majd legközelebb ebbe is tennék egy kis előfőzött, de még roppanó karfiolt, cukkinit, répát...S tán a krumplit kihagyom -az nekem "köret".) A garam masala indiai fűszerkeverék, összetevője változó, ált.: feketebors, csilipaprika, koriander, római kömény, kardamom, fahéj, szerecsendió és szegfűszeg.    

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek