Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai csirke krumplival és tejszínnel

Indiai csirke krumplival és tejszínnel
Indiai csirke krumplival és tejszínnel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én az indiai ételekkel csak most kezdek el ismerkedni férjem révén. Izgalmas kaland, s szerintem a magyar ember ízvilágához közel áll.
Azzal kell kezdeni a dolgot, hogy az alapfűszereket beszerezzük -aztán már mondhatni megy magától minden... Amennyire megértettem, az indiaiak előszeretettel főznek ilyen "pörkölt"- jellegű ételt, amibe mindenféle zöldséget tehetnek. (Így én majd legközelebb ebbe is tennék egy kis előfőzött, de még roppanó karfiolt, cukkinit, répát...S tán a krumplit kihagyom -az nekem "köret".)
A garam masala indiai fűszerkeverék, összetevője változó, ált.: feketebors, csilipaprika, koriander, római kömény, kardamom, fahéj, szerecsendió és szegfűszeg.
 

 

hozzávalók / 2 adag

A pörkölthöz

A körethez

ajánlat

A húshoz rizst tálalnak köretként (a krumpli zöldségnek számít náluk). Basmati rizs a legjobb: hosszúkás, összetapadó, hogy kézzel tudd enni -de bármilyen egyéb A rizs is jó lesz. S ehhez adnak joghurtot, amit különbözőképpen ízesíthetsz: mi pirított és mozsárban összetört római köményt tettünk most bele, de ettem már kókusztejes-kókuszreszelékes joghurtot is, az uborkás-mentás is jó. Mindenki maga döntheti el, mi passzol hozzá a legjobban. Rengeteg a lehetőség, csak állj neki kísérletezni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg, és kockázzuk fel apróra a hagymát.
  2. Keverjük össze a fűszereket (a garam masala-n kívül mindet) és a paradicsomot egy kis tálban.
  3. A joghurtot keverjük ki, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Hámozzuk meg a krumplikat, szeljük apró kockára, és tegyük fel főni őket.
  5. A rizst is elkezdhetjük főzni előírás szerint.
  6. A hagymát dinszteljük meg egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kis tálkában lévő fűszerkeveréket. Tegyünk  a serpenyőre fedőt, s hagyjuk főni tovább 5 percet.
  7. A középnagyságú kockákra szelt csirkemellet is tegyük a serpenyőbe, s főzzük tovább egy negyedórát.
  8. Adjuk hozzá a krumplit, s most hagyjuk, hogy fedő alatt rotyogjon tovább -mintegy 10 percet. (Minél tovább rotyog, annál jobb, állítólag...)
  9. Mielőtt szervíroznánk, tegyük a "pörkölthöz" a garam masala-t és a főzőtejszínt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 858
elküldve: 1
receptkönyvben: 190
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-garam masala-s csirke római köményes joghurttal, indiai csirke fűszeres joghurttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Mon, 2011-02-28 19:44

Szia Västerås! Indiai boltban vettük, Älmhultben (a világ első IKEA üzletének városában -- egy kis IKEA-zás után...) Ez egy 340 gr-os üveg volt, a neve simán Garlic & Ginger. (50%fokhagyma, 50% gyömbér). Remélem, segítettem. KOrsi

Bobóka
Bobóka Wed, 2011-01-26 14:07

Nagy sikere lett. Karácsonykor próbáltuk ki, azóta már többször elkészítettem a család kérésére. Várom a többi indiai receptet is! :)

t.bernadette
t.bernadette Sat, 2010-08-07 15:04

Ez hibatlan lett :-). Némi változtatást eszközöltem, de ez nem változtatott jelentősen. Friss fokhagymát és gyömbért használtam, és kihagytam a koriandert. Én nem szeretem. Nekem mosószer ízű tőle az étel :-). És a krumpli is kifejezetten ízlett benne.
A joghurtba tettem egy kis szárított chilivel összepirított kókuszt. zseniális lett :-). Chapatival tálaltam

879
vöröshagyma 1 közepes fej
konzerv paradicsom 370 g
csirkemell filé 300 g
burgonya 3 db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagymakrém 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
koriander 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
chili 1 kk
1 teáskanál
garam masala 0.5 teáskanál
főzőtejszín 1.5 dl
basmati rizs 1 bögre
joghurt 2.5 dl
római kömény 1 teáskanál