Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos kuglóf

Illatos kuglóf
Illatos kuglóf
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam egy kapcsos koszorú sütőformát. Kerestem egy hozzávaló alapreceptet, majd hozzátettem, amit gondoltam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kandírozott narancshéjat áztassul be rózsvízbe, és oldjuk fel a sáfrányt  egy evőkanál forró vízben. Ezután főzhetünk egy finom ebédet vagy elmehetünk a piacra, míg az előbbiek áznak (kb. 2 órán át).
  2. Robotgéppel keverjük ki margarint cukorral és vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és egy csipet sót.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel (fahéj, kardamom, gyömbér, citromhéj).
  4. A lisztet a tejjel felváltva keverjük a cukros-tojásos-margarinhoz, majd tegyük bele a rózsavízben ázott narancshéjat is.
  5. Osszuk ketté a tésztát. Az egyik felébe keverjük a kakaót, a másikba pedig a sáfrányt.
  6. Kikent, lisztezett kuglóf (koszorú) formába öntsük először a barna, majd a sárga keveréket, s villával kicsit turkáljunk bele, hogy szebb legyen a "minta".
  7. Süssük 50 percig.
  8. Ha kihűlt, kenjük be forró baracklekvárral, majd ha ez is kihűlt, készítsük el a tortabevonót (leírás szerint) és szórjunk rá szeletelt mandulát.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 725
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kukoricaderce

Mióta szakács: 2010.09.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2011-09-03 20:02

Szia!

Nagyon jól hangzik ez a recept, meg alapanyagom is van hozzá, tehát kipróbálom. Úgy nézem, az én ízvilágom. Majd beszámolok.