Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-mogyoróvajas torta

Csokoládés-mogyoróvajas torta
Csokoládés-mogyoróvajas torta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapja közeledett, így lázasan kerestem olyan receptet, amit ha elkészítek, biztos sikerre számíthatok. ......és így is lett. A betyár majd' az egészet felfalta, és egy felesleges deka nem pattant fel rá. Viszont nagyon dicsérte az árut. 

hozzávalók / 12 adag

Csokoládés tészta

Mogyoróvajas tészta

Mogyoróvajas öntet

Csokoládés öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokoládés tészta

  1. Egy nagy tálban az olajat és a cukrot robotgéppel összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, tejet, vaníliát.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a szilárd összetevőket: liszt, só, kakaó, sütőpor, szódabikarbóna. Ehhez adagoljuk a folyékony keveréket, végül a forrásban lévő vizet.
  4. Jól elkeverjük, egy hígabb tésztát kapunk.

Mogyoróvajas tészta

  1. A puha vajat a mogyoróvajjal összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, az írót, végül a lisztet is beleforgatjuk.
  2. Egy 23 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk, meghintjük liszttel, és a kakaós tészta kb. 1/3-át beleöntjük. Erre adagoljuk kanállal a mogyoróvajas tészta felét (így belül tarka lesz). Újra a kakaós tészta 1/3-a következik, majd a mogyoróvajas tészta másik fele. Legvégül újabb kakaós réteg zárja le a süteményt.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és alul-felül sütésen kb. 45 perc alatt megsütjük a süteményt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).
  4. A tortaformában hagyjuk kihűlni, majd tálra fordítjuk ki.
  5. Ha teljesen meghűlt, akkor öntjük rá előbb a mogyoróvajas, majd a csokoládés öntetet.

Mogyoróvajas öntet

  1. A mogyoróvajat elkeverjük a tejszínnel. Ezt a keveréket folyatjuk rá a kihűlt tésztára.

Csokoládés öntet

  1. Vízgőz felett felmelegítjük a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és meglocsoljuk vele a mogyoróvajas öntet tetejét.
  2. A tortát 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 782
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csupa csoki kuglóf, születésnapi kuglóf

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

544
gyümölcscukor 6.5 dkg
szőlőmagolaj 60 ml
tojás 1 db
tej 125 ml
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 130 g
sütőpor 0.75 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
1 kávéskanál
víz 125 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
vaj 6 dkg
mogyoróvaj 20 dkg
gyümölcscukor 6.5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 33 dkg
író 250 ml
mogyoróvaj 10 dkg
habtejszín 100 ml
étcsokoládé 8 dkg
habtejszín 20 ml