Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszlikőrös kuglóf

Kókuszlikőrös kuglóf
Kókuszlikőrös kuglóf
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet Glaser Tojáslikőrös kuglófjából ered, a barátnőmtől kaptam születésnapomra egy üveg kókuszlikőrt, ami már régóta állt a hűtőben, gondoltam elhasználom a kuglófba. Nagyon finom kókuszillat lepte el a konyhát, mikor kivettem a sütőből, az íze is fantasztikus volt, a délutáni teám mellé ettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a kókuszlikőrt és az olajat.
  3. Az étkezési keményítőt hozzákeverjük a liszthez, majd a sütőport is hozzáadjuk, kis részletekben hozzáadjuk a masszához. Belekanalazzuk a kókuszreszeléket.
  4. Ezt kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 715
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf kókuszlikőrrel, kókuszos kuglóf, kuglóf kókuszosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1199
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 200 ml
likőr 200 ml
finomliszt 10 dkg
étkezési keményítő 10 dkg
sütőpor 1 csomag
kókuszreszelék 8 dkg