r
Nosalty Logó

Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Hűtőben kelesztett lángos 2. Lecsóval töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Összesen 1341 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Összesen 13411 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Összesen 361 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1341 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    200.4 g

Zsír

  • Összesen
    1029.4 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    439 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    324 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9994.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    2525 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    4236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    360 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 13411 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    139 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 361 Kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Elkészítés

A lángoshoz

  1. Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben.
  2. Közben a lisztet szitáljuk egy nagy tálba, sóval és a szódabikarbónával keverjük össze.
  3. Öntsük hozzá a langyos tejet, a tejfölt, és a felfutatott élesztőt. Addig dagasszuk, amíg elválik a kezünktől. Tegyük egy nagyobb zacskóba, és hűtőbe téve kelni hagyjuk (használat előtt min.1 óra).
  4. Lángosokat formálunk, és forró olajban/zsírban kisütjük.
  5. Közben a hagymát megpucoljuk és félholdakra vágjuk. Az olajon/zsíron megdinszteljük.
  6. A paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk és csíkokra metéljük.
  7. Rátesszük a hagymára és lefedve pároljuk (tehetünk bele szalámit vagy húst, amit szeretünk).
  8. Amikor elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor kihűlt megtöltjük vele a lángosokat. Szórunk rá reszelt sajtot, ráhajtjuk és forró olajban/zsírban kisütjük (vigyázzunk nem szabad nagyon hirtelen sütni, mert nyers marad a tésztája).
  9. Melegen tálaljuk, megkenhetjük fokhagymával.Szórunk rá reszelt sajtot és tejfölt kanalazunk rá. Félbe hajtjuk, és már ehetjük is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10979
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Bármilyen tölteléket tehetünk bele, mindenkinek az ízlésének megfelelően. Még édes töltelékkel is tölthetjük, mivel ennek a tésztája semleges ízű (se nem édes, se nem sós).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát előre is el lehet készíteni, mert 7 napig eláll a hűtőben. Mindig, amikor sütni szeretnénk, kiveszünk annyit, amennyire szükségünk van.

Hozzávalók

A lángoshoz

A tálaláshoz

A lecsós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek