r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött kalács

Alíz tűzhelye
Húsvéti töltött kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

808
Kalória
27.8g
Fehérje
77.6g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
102.6g
Víz
363.4g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Összesen 808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Összesen 4026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összeállítás

Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 808 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5747.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    3140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    396 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    1452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1643 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 4026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A 6-7 db tojást felrakjuk főni. Keményre főzzük.
  2. A 220 ml enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet, sót, maradék cukrot szárazon összekeverjük, a közepébe tesszük az 1 db tojássárgáját.
  4. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel, és az olvasztott margarint az olívaolajjal. Kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk a géppel.
  5. Nedves ruhával letakart tálban, 30 °C-ra melegített sütőben kelesztjük.

Tojáskrém

  1. A hagymát és az apróra vágott sonkadarabokat alacsony fokozaton félig megpirítjuk.
  2. Egy tálba tesszük a főtt tojások sárgáit, tejfölt, majonézt, mustárt, vajat, aprított metélőhagymát, pirított sonkát és hagymát, és krémet keverek belőle. Ha kicsit sűrű, kevés olívaolajat teszünk bele.
  3. Ezután beletesszük a főtt fehérjét is, és egy erős villával összetörjük a masszában, hogy egész picik legyenek a darabok. Végül a fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Egyenként egyforma téglalap alakúra nyújtjuk mindhárom részt, és nem túl vastagon a széleit kihagyva megkenjük a krémmel, és feltekerjük őket. Így három rudat kapunk.
  2. Fonatot készítünk, óvatosan egy sütőpapírral bélelt formába tesszük. Kicsit újra hagyjuk kelni a langyos sütőben, majd megkenjük egy felvert tojással. Kicsit még kelesztjük, majd 160°C-on pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvétkor lennie kell az asztalon valamiféle fonott kalácsnak. Már évek óta sütök, most le is írtam, pontosan hogyan készül az én konyhámban.

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...