r
Nosalty Logó

Sajtos tépkedős

Lizinka_
Sajtos tépkedős
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

654
Kalória
19g
Fehérje
91.9g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
30.5g
Víz
87.3g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2614 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 654 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    367.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2614 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. Kb. fél dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A langyos lisztet egy méretes edénybe szitáljuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, miközben folytonosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem.
  3. Amikor a tészta elválik az edény falától, befejezzük a dagasztást. A konyharuhával letakart edényt meleg helyre tesszük, és a tésztát kb. 30- 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és lazán átgyúrjuk. 5 cipóra osztjuk és a cipókat egyenként 20x30 cm-es lappá nyújtjuk. De megfelel bármilyen aszimmetrikus alakzat is. Ahogy sikerül, csak a lapok valamennyire egyformák legyenek!
  5. Az első lap tetejét bőven megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és sózzuk. A következő cipót ismét nyújtjuk, kenjük, szórjuk, sózzuk. Így járunk el a többi cipóval is. Az utolsó lapot már nem kell vajjal megkenni! Ezután a kezünkkel egy kicsit összesimogatjuk.
  6. A rétegezett tésztát csíkokra vágjuk és felkockázzuk (4x4 cm-es kockák a legoptimálisabbak). Egy kisebb tortaforma (nálam ez 18 cm átmérőjű kör) aljára sütőpapírt terítünk A karimát körbeolajozzuk, és a tésztakockákat beleszórjuk. A tetejét megkenjük az ecsetben és a tálban megmaradt pici olvasztott vajjal. Megszórjuk pár csipet reszelt sajttal és a szezámmaggal.
  7. Előmelegített 180 C -os sütőben 35-40 perc alatt szép ropogósra megsütjük. Ha elkészült, a torta karimát leválasztjuk. A sajtos „tortácskát” langyosan tesszük az asztal közepére, ahol mindenki kedve szerint tépkedhet belőle!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Babgulyás mellé készítettem. Nemcsak ízletes volt, hanem szórakoztató is, ahogy a család körbeülte az asztalt és tépkedte a foszlós, darabokra hulló sajtos finomságot!

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...