r
Nosalty Logó

Húsvéti sonkás-tojásos pizzatallér

Iluska
Húsvéti sonkás-tojásos pizzatallér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizzatészta

feltét

447
Kalória
24.4g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
153.8g
Víz
207g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 2678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizzatészta

feltét

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2901 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9570 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    6822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    922.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    17404 micro
  • Lut-zea
    1504 micro
Összesen 2678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1038 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. Fél bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és a maradék langyos vizet.
  2. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.) Belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük (langyos helyen!).
  3. Ha megkelt, kisebb, narancs nagyságú gömböket szaggatunk. Sütőpapíros tepsire kinyújtjuk (kb. 5 db fér el a nagy gáztepsiben). Megkenjük a ketcuppal elkevert salsa szósszal. Teszünk rá sonkát, lilahagyma-karikákat, főtt tojást. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük 200 fokon. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Jó étvágyat!

feltét

  1. A ketchupot és salsa szószt összekeverjük. A lila hagymát karikára vagdossuk. A sonkát tetszés szerintire. A tojásokat megfőzzük 8 perc alatt, megpucoljuk. Sajtot reszelve használjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon jó kis vendégváró!! Lehet kisebb-nagyobb tallérokat készíteni. Összességében hamar elkészül, kézben tartva fogyasztható..... ahol sok locsolkodót várnak, remek ötlet kínálásra!! :-))

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek