r
Nosalty Logó

Húsvéti kolbászhabos fészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti kolbászhabos fészek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Összesen 1212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Összesen 4850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Összesen 314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1315 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7667.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    3908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1117 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5259 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 4850 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A kalácsfészekhez

  1. A kalácsszeleteket megpirítjuk, és 4-5 cm-es sütiszaggatóval 12 dbkört vágunk ki belőle.
  2. Az előző formánál kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a kalácskörök közepét is.
  3. Hasonlóan járunk el a sajt- és sonkaszeletekkel is.
  4. Egyfészket 3 szelet kalácskarika, 2 szelet sonka és 2 szelet sajt fog alkotni.
  5. A legalulra kerülő kalácskarikatetejét megvajazzuk. Erre jön ráegysonka- és sajtkarika, majd egy mindkét oldalán megvajazott kalácskarika, és ismét sonka-sajt, végül pedig egy az alján megvajazott kalácskarika.
  6. A fészkünk oldalát körbekenjük vékonyan vajjal, és aprított snidlingbe forgatjuk, félretesszük.
  7. A kolbászhabhoz a kolbászt a vajjal, mustárral, petrezselyemmel, pici sóval, borssal gyorsvágóba dobjuk, pépesítjük.
  8. A kolbászmasszát óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínbe, és megtöltjük vele afészkek közepét, majd a maradékot a kosarak tetejére halmozzuk.
  9. A tetejét főtt tojással díszítjük.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6990
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

A megmaradt, kiszaggatott kalács-, sonka-, sajtkarikák közepét szintén összetapaszthatjuk a fészeknél leírt módon, a tetején egy kevés kolbászhabbal megspékelve, így nem megy pocsékba. Kínálhatunk mellé csemegeuborkát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra szerettem volna alkotni valamilyen könnyű kis meglepi falatot, és mivel nagyon szeretem a kalácsot pirítósként, így ez lett az alapja ennek a finomságnak is.

Hozzávalók

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek