Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kolbászhabos fészek

Húsvéti kolbászhabos fészek
Húsvéti kolbászhabos fészek
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra szerettem volna alkotni valamilyen könnyű kis meglepi falatot, és mivel nagyon szeretem a kalácsot pirítósként, így ez lett az alapja ennek a finomságnak is.


hozzávalók / 4 adag

A kalácsfészekhez

A kolbászhabhoz

A díszítéshez

ajánlat

A megmaradt, kiszaggatott kalács-, sonka-, sajtkarikák közepét szintén összetapaszthatjuk a fészeknél leírt módon, a tetején egy kevés kolbászhabbal megspékelve, így nem megy pocsékba. Kínálhatunk mellé csemegeuborkát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsszeleteket megpirítjuk, és 4-5 cm-es sütiszaggatóval 12 db kört vágunk ki belőle.
  2. Az előző formánál kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval kivágjuk a kalácskörök közepét is.
  3. Hasonlóan járunk el a sajt- és sonkaszeletekkel is.
  4. Egy fészket 3 szelet kalácskarika, 2 szelet sonka és 2 szelet sajt fog alkotni.
  5. A legalulra kerülő kalácskarika tetejét megvajazzuk. Erre jön rá egy sonka- és sajtkarika, majd egy mindkét oldalán megvajazott kalácskarika, és ismét sonka-sajt, végül pedig egy az alján megvajazott kalácskarika.
  6. A fészkünk oldalát körbekenjük vékonyan vajjal, és aprított snidlingbe forgatjuk, félretesszük.
  7. A kolbászhabhoz a kolbászt a vajjal, mustárral, petrezselyemmel, pici sóval, borssal gyorsvágóba dobjuk, pépesítjük.
  8. A kolbászmasszát óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínbe, és megtöltjük vele a fészkek közepét, majd a maradékot a kosarak tetejére halmozzuk.
  9. A tetejét főtt tojással díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 653
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tavaszi kosárkák, húsvéti meglepetés kosarak, sonkás-kolbászos fészek, kolbászhabos abroncs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

huncutpzs
huncutpzs Thu, 2012-04-05 09:56

Sziasztok!

Húsvét előtti este szerintetek meg lehet csinálni?!

Szaszy
Szaszy / Szaszy Fri, 2012-04-06 16:44

Szia! Én csak azért nem javasolnám, mert a kalács másnapra nagyon magába szívná a kolbászhabot, és ázott lenne. Inkább a hozzávalók formára vágását, előkészítését tudom tanácsolni előző estére, és akkor másnapra már csak a hab elkészítése, a tornyok gyors összeillesztése marad. Remélem tudtam segíteni!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2011-04-14 18:26

Szia Szaszy! Úúúúú, ez nagyon finom lehet, és a kép is nagyon tetszik! Felkeltette az érdeklődésemet ez a kolbászhab, ki fogom próbálni. Köszi az ötletet! Üdv: Gabi

csato
csato Thu, 2011-04-14 15:29

Szia!

Gyönyörű és izgató!Biztos megcsinálom.köszi

1212
kalács 80 dkg
sertéslapocka 8 dkg
trappista sajt 8 dkg
vaj 1 ek
kolbász 8 dkg
vaj 2 dkg
mustár 4 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
habtejszín 2 dl
vaj 1 ek
snidling 1 csokor
főtt tojás 1 db