Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-fetás kosárkák

Paradicsomos-fetás kosárkák
Paradicsomos-fetás kosárkák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az a süti, amit bárhova viszek, mindig széttépnek a receptért. Amikor meghallják, hogy igazából semmiség az egész, a kezdeti sokkot másnap sütés követi, és persze biztos siker. A titok az ízek harmóniájában rejlik: a krémesre sült, sós feta, a puha, édes sült paradicsom és a fűszerek kombinációja már akkor bódító, amikor először ránézünk a sütőben. Mivel teljesen odavagyok az egyik üzletlánc "Krémfehérsajt" néven forgalmazott termékéért, mindig van belőle itthon pár csomag, és mivel a puha, másra már nem használható paradicsom is tökéletes erre a célra, gyakran kerül az asztalra ez az egyszerű, de nagyszerű étel. Általában rituálészerűen megeszem a felét frissen, majd másnap reggel, amikor már igazán összeértek az ízek, egyhuzamban megeszem a másik felét is. Nem egy kalóriaszegény csemege, de minden morzsája megéri. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Negyedelt koktélparadicsommal készítve, fenyőmaggal és egy halom rukkolával díszítve elegáns előétel válhat belőle, és persze borkorcsolyának is kiváló.

Természetesen készülhet egy egész csomag leveles tésztából is, viszont nekem akkor mindig vastag lett a tészta, ezáltal lassan sült. A fél csomaggal ugyanez, csak fordítva, tehát túl vékony, nehezen nyújtható lapok lettek belőle. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 180 fok, gázsütő: 3-4. fokozat), és készítsünk elő egy 12 mélyedéses muffinsütő formát.
  2. A leveles tésztát nyújtsuk minél vékonyabbra, és vágjuk 12 db nagyobb méretű négyzetbe. A lapokkal béleljük ki a muffinforma mélyedéseit.
  3. A paradicsomokat vágjuk 6 részbe, így könnyedén kinyomkodhatjuk belőle a magos részt. Az így keletkezett húst vágjuk kockákra.
  4. Morzsoljuk a fetát a tésztakosárkákba, hogy egyenletesen belepje az aljukat. Adagoljuk a paradicsomkockákat a fetára, szükség szerint sózzuk (vigyázzunk, a feta általában meglehetősen sós), borsozzuk, majd szórjunk rá friss, vagy szárított kakukkfűleveleket. 
  5. Addig süssük, amíg a kosárkák széle megbarnul, ekkor ellenőrizzük, hogy a tészta alja is átsült-e, ha igen, ehetjük is. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 003
elküldve: 5
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

blanchetyler

Mióta szakács: 2012.11.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fetás kosárka, leveles muffin, sós kosárka, fetás-paradicsomos muffin

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

337
leveles tészta 0.75 csomag
paradicsom 3 db
feta sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint