r
Nosalty Logó

Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással

Gurisatti Gréta
Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1240
Kalória
53.2g
Fehérje
19.7g
Szénhidrát
106.3g
Zsír
491.1g
Víz
297.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1664 micro
Összesen 1240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213 g

Zsír

  • Összesen
    425.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    226 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4924.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    2555 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1964.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    4375 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6654 micro
Összesen 4954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk és adagnyi darabokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk, majd a húst körben megpirítjuk benne. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst ellepi. Majd csökkentjük a hőmérsékletet és megpároljuk a húst.
  2. Közben a spárgát meghámozzuk és megmossuk. Az így elkészített spárgákat egy szűrő segítségével sós, forrásban lévő vízbe mártjuk, és így főzzük tovább kb. 2-4 percig, míg a spárgák kissé megpuhulnak. Ezt követően hideg vizet engedünk a spárgára. Így védjük meg attól, hogy a spárgák elszíneződjenek, barnásak, fakózöldek legyenek.
  3. Amikor a hús megpuhult, az edényt levesszük a tűzről, beleöntjük a citromlevet, majd sóval és borssal fűszerezzük.
  4. A két tojást megfőzzük. A spárgakrémhez a napraforgószemeket néhány órára - vagy ha tehetjük egy éjszakára vagy egy fél napra beáztatjuk - maximum kétszeres mennyiségű vízbe, de ha gyorsan kell elkészítenünk, nem gond, ha elmarad a magvak beáztatása. Először a beáztatott napraforgót egy kevés vízzel – lehetőleg amiben ázott – összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a megpárolt spárga nagyobb részét (a maradékra a tálalásnál lesz szükségünk), és szintén összeturmixoljuk addig, míg egészen krémes állagú pástétomot nem kapunk, majd a végén a fokhagymát hozzákeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele friss petrezselyemzöldet is. A tojás egyharmadát levágjuk, sárgáját kiskanállal kiszedjük, majd beletöltjük a spárgakrémet.
  5. A céklát alaposan megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a levét leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Feldaraboljuk és összeturmixoljuk. Tormával ízlés szerint ízesíthetjük, majd végül vajat keverünk hozzá.
  6. A spárgát elrendezzük a tálon, rátesszük a bárányhúst és a céklapürét, majd végül a töltött főtt tojásokat. Petrezselyemmel megszórjuk, és még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek