Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal

Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal
Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal
139 perc / előkészület: 15 perc főzés: 4 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különleges ételre vágytam, mert már untam a csirkét és a sertést.

hozzávalók / 4 adag

A fűszeres báránycombhoz:

  • 4 báránycomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor zsálya
  • 1 kk rozmaring
  • 1 ek színesbors
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 3 ek napraforgó olaj

A baconos zöldbabhoz:

  • 400 g friss zöldbab
  • 200 g füstölt bacon
  • 1 kk szódabikarbóna

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlanék, pl. azt amivel felöntöttük a húst:).

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszeres bárány:

  1. A báránycombokat alaposan megmossuk, hártyáiktól eltávolítjuk, majd késsel ritkán beirdaljuk.
  2. Ezután a húst sóval és a durvára őrölt színesborssal fűszerezzük, majd fél fej áttört fokhagymával, zsályával és rozmaringgal alaposan bedörzsöljük.
  3. A befűszerezett combokat légmentesen lezárt edénybe tesszük egy éjszakára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Másnap egy tepsibe olajat teszünk, és ráhellyezzük a fűszeres combokat.
  5. A combok mellé helyezzük a másik fél gerezdekre vágott  fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral.
  6. A tálat alufóliával takarjuk le, majd a húst puhulásig pároljuk (1-2 szer megforgatjuk a húst, hogy mindkét oldala megpárolódjon a boros lében).
  7. Amikor a bárány megpuhult,addig sütjük fólia nélkül, amíg a hús zsírjára nem sül.

Baconos zöldbab:

  1. A zöldbabot forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Kb. 8-10 db zöldbabot kötegekbe fogunk, és körbetekerjük a baconnel, és saját zsírjában körbepirítjuk minden oldalát.
  3. Forrón tálaljuk a pecsenyeszafttal meglocsolt báránycombokkal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 664
elküldve: 5
receptkönyvben: 94
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zsályás-fokhagymás báránycomb baconös zöldbabbal, sül fűszeres báránycomb baconbe tekert zöldbabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!