r
Nosalty Logó

Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal

Auringonkukka
Fűszeres báránycomb baconös zöldbabbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

403
Kalória
11.6g
Fehérje
15.9g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
192.5g
Víz
40.2g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Összesen 1606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fűszeres báránycombhoz

A baconos zöldbabhoz

Összesen 147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    637 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3661.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    2121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A fűszeres báránycombhoz

  1. Fűszeres bárány:
  2. A báránycombokat alaposan megmossuk, hártyáiktól eltávolítjuk, majd késsel ritkán beirdaljuk.
  3. Ezután a húst sóval és a durvára őrölt színesborssal fűszerezzük, majd fél fej áttört fokhagymával, zsályával és rozmaringgal alaposan bedörzsöljük.
  4. A befűszerezett combokat légmentesen lezárt edénybe tesszük egy éjszakára pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
  5. Másnap egy tepsibe olajat teszünk, és ráhellyezzük a fűszeres combokat.
  6. A combok mellé helyezzük a másik fél gerezdekre vágott fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral.
  7. A tálat alufóliával takarjuk le, majd a húst puhulásig pároljuk (1-2 szer megforgatjuk a húst, hogy mindkét oldala megpárolódjon a boros lében).
  8. Amikor a bárány megpuhult,addig sütjük fólia nélkül, amíg a hús zsírjára nem sül.
  9. Baconos zöldbab:
  10. A zöldbabot forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  11. Kb. 8-10 db zöldbabot kötegekbe fogunk, és körbetekerjük a baconnel, és saját zsírjában körbepirítjuk minden oldalát.
  12. Forrón tálaljuk a pecsenyeszafttal meglocsolt báránycombokkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valami különleges ételre vágytam, mert már untam a csirkét és a sertést.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...