Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspogácsa csípős burgonyaágyon

Húspogácsa csípős burgonyaágyon
Húspogácsa csípős burgonyaágyon
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban láttam hasonlót és nagyon megtetszett. Saját ízlésünknek megfelelően kicsit változtattam rajta. Legközelebb valamilyen zsírosabb sertésből fogom készíteni a húspogácsát, de így is nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a húspogácsát készítjük el: a vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a fokhagymával és a felkockázott paprikával együtt. Ízesítjük sóval, borssal és egy nagy csipet majorannával.
  2. Vizes kézzel nagyobb méretű pogácsákat formázunk belőle, és olajban kisütjük.
  3. A burgonyaágyhoz a burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit , a petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. A petrezselyemmártáshoz: egy edényben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, majd 2-3 ek lisztet kicsit lepirítunk rajta. Fokozatosan felötjük a meleg tejjel és a tejszínnel, közben kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre. 5-6 percen keresztül főzzük, eközben folyamatosan kevergessük. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Mikor a lángot már elzártuk alatta, beletesszük a maradék petrezselyemzöldet is.
  5. Tálalás: tányér közepére helyezzük a burgonyaágyat, a tetejére kerül a húspogácsa és bővel meglocsoljuk a mártással.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 280
elküldve: 4
receptkönyvben: 252
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húspogácsa csípős burgonyaágyon petrezselyemmártással, csirkehúspogácsa petrezselyemmártással és burgonyával, csípős krumplival tálalt csirkepogácsa petrezselymes mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Fri, 2013-03-08 20:35

A tescóban lehet kapni sertés-marha darálthúst.Én abból készitek ilyen és sok más ételt.Imádom.

1317
csirkecomb 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
kápia paprika 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
napraforgó olaj 2 dl
burgonya 1 kg
finomliszt 4 evőkanál
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 200 ml
tej 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor