r
Nosalty Logó

Húspástétom

Harmathy Ildikó
Húspástétom
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

661
Kalória
38.6g
Fehérje
7.2g
Szénhidrát
50.9g
Zsír
168.9g
Víz
234.6g
Koleszterin
411.4mg
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 661 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5359.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2645 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
  2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
  3. Jénai tálat kibéleljük bacon-nel.
  4. Rámerjükaz összetevőkkel kevert darálthús felét.
  5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
  8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
  10. Babérlevelekkel és végülbacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
  11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjüka pástétomot.
  12. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p

Ezt a pástétomot egy angol nyelvű, francia szakácskönyv ihlette, ahol a 'Country terrine' receptjét először olvastam. Kicsit leredukáltam az eredeti receptet a mindennapi használatra. Több, mert ízgazdagabb, mint az átlagos pástétom-receptek. Nekem fontos, mert a 'pástétom' műfaja számomra a békebeli igényesség egyik fontos momentuma.

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Villámgyors céklás fetakrém

Imádjuk a gyors és egyszerű mártogatósokat, és ez a gyönyörűen vibráló céklás-fetakrém a kedvencünk, télen-nyáron. Kb. 5 perc alatt elkészíthető és egy elég komoly partikaja. ...

Nosalty

Obatzda, a bajor sajtkrém

A bajorok fűszeres, pikáns sajtkrémje egész évben kiváló mártogatnivaló, de az Oktoberfest idején különösen a figyelem középpontjába kerül. Az Obatzda ízvilágra nagyon hasonlít a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek