Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos tekercs vasárnapi maradékból

Húsos tekercs vasárnapi maradékból
Húsos tekercs vasárnapi maradékból
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem akartam, hogy kárba vesszen a maradék, egy kicsit átfogalmaztam, és így elfogyott :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Hétfői vacsorának kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és a tejjel.
  2. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk, annyi vizet adunk hozzá, hogy a tésztánk ne váljék ragacsossá (minél keményebb a tészta, annál könnyebb dolgunk lesz töltéskor). 20-30 percre félretesszük
  3. Míg kel a tészta, húsdarálón ledaráljuk a főtt húst (bármilyen megfelel, de ne legyen túl zsíros).
  4. Besűrítjük a paradicsomlét (addig forraljuk, míg kb. ketchup állagú nem lesz), beletesszük a fűszereket és a húst.
  5. Ha van otthon egy felesleges cső főtt kukoricánk, lefejtjük a szemeit, ha nincs, akkor kibontunk egy konzervet.
  6. Lereszeljük a sajtot.
  7. A megkelt tásztát gyúródeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a húsos krémmel, megszórjuk kukoricával és sajttal.
  8. Feltekerjük, és 2-3 cm-es darabkákra szeleteljük, tepsibe rakjuk (nekem 2 tepsivel lett).
  9. 5-10 percet pihentetjük, majd forró sütőben megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 484
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Honey

Mióta szakács: 2011.07.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főtt hússal töltött kelt tésztatekercs, kelt tekercs darált főtt hússal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

895
finomliszt 40 dkg
tej 1 dl
margarin 10 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 0.5 dl
élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 1 db
sertéshús 30 dkg
sajt 15 dkg
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
csemegekukorica 140 g
fokhagyma 2 gerezd