Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh burgonyatekercs

Cseh burgonyatekercs
Cseh burgonyatekercs
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha másra vágyunk, mint a hagyományos sonka, főtt tojás és torma ötvözet, akkor ez a fajta étek kerül az asztalra!

hozzávalók / 4 adag

töltelékhez

tésztához

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

töltelékhez

  1. A petrezselymet, a főtt sonkát és a kevéske szalonnát éles késsel nagyon apró darabokra vágjuk.
  2. Egy tálkában pici sóval és a tejföllel krémszerűvé keverjük. Ezután félretesszük.

tésztához

  1. A tisztított főtt burgonyát kézi krumplinyomóval összetörjük. Ha kézmelegre hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a borsot és az olajat. Könnyű tésztát gyúrunk össze.
  2. Egy deszkát enyhén megolajozunk (csak akkor, ha szükségét érezzük). A deszkalapon ujjnyi vastagságú téglalapra nyúltjuk, lapítjuk a krumplis tésztát. Rákenjük a sonkás tölteléket, és feltekerjük.
  3. Egy előkészített, közepén megolajozott folpack fóliadarab várja a krumplis tekercset, amibe belecsomagoljuk. Ezután egy ellentétes irányú csomagolást végzünk, hogy a főzővíz ne érje a tésztát.
  4. Egy nagy lábasban, már forrnia kell a főzővíznek. Ebbe óvatosan beleejtjük a fóliás tésztát, és 40 perc alatt készre főzzük.
  5. A vízből kivéve kézmelegre hűtjük, és levágjuk róla a fóliát. Szeleteljük, majd pirított zsemlemorzsával megszórva, tejföllel meglocsolva kínáljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 355
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
433 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött krumplitekercs, maradék sonkával töltött burgonyatekercs, krumplitekercs maradék sonkából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
sonka 25 dkg
füstölt szalonna 3 dkg
petrezselyem 1 csokor
2 csipet
tejföl 1 ek
burgonya 40 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 1 dl