r
Nosalty Logó

Húsos tekercs vasárnapi maradékból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos tekercs vasárnapi maradékból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 895 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3577 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 199 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 895 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 3577 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2516 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és a tejjel.
  2. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk, annyi vizet adunk hozzá, hogy a tésztánk ne váljék ragacsossá (minél keményebb a tészta, annál könnyebb dolgunk lesz töltéskor). 20-30 percre félretesszük
  3. Míg kel a tészta, húsdarálón ledaráljuk a főtt húst (bármilyen megfelel, de ne legyen túl zsíros).
  4. Besűrítjük a paradicsomlét (addig forraljuk, míg kb. ketchup állagú nem lesz), beletesszük a fűszereket és a húst.
  5. Ha van otthon egy felesleges cső főtt kukoricánk, lefejtjük a szemeit, ha nincs, akkor kibontunk egy konzervet.
  6. Lereszeljük a sajtot.
  7. A megkelt tásztát gyúródeszkán kinyújtjuk. Megkenjük a húsos krémmel, megszórjuk kukoricával és sajttal.
  8. Feltekerjük, és 2-3 cm-es darabkákra szeleteljük, tepsibe rakjuk (nekem 2 tepsivel lett).
  9. 5-10 percet pihentetjük, majd forró sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7781
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Hétfői vacsorának kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem akartam, hogy kárba vesszen a maradék, egy kicsit átfogalmaztam, és így elfogyott :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk