r
Nosalty Logó

Tejfölös-sajtos karfiol

Szekeres Lajosné Klári
Tejfölös-sajtos karfiol
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1497
Kalória
60.9g
Fehérje
78g
Szénhidrát
106.2g
Zsír
599.7g
Víz
661.3g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
23.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    599.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    599.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. 200°C fokra melegítsük fel a sütőt és kenjünk ki egy tepsit vajjal.
  2. A karfiolt főzzük forró, sós vízben 2 percig, majd vegyük ki és tegyük át a vajazott tepsibe.
  3. Keverjük össze egy tálba a tejfölt, a tejet, a sajtot és a tojást, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd öntsük a kapott öntetet a karfiolra.
  4. Helyezzük a kenyérkockákat a tetejére és süssük 25-30 percig amíg megpirul a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek