r
Nosalty Logó

Húsos pite szárnyasból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húsos pite szárnyasból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 861 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 3441 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Összesen 150 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3246 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 861 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    275.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    3797 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1437 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2421 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1127 micro
  • α-karotin
    4981 micro
  • β-karotin
    12982 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3950 micro
Összesen 3441 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Először a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
  2. A raguhoz a húst kisebb kockákra vágjuk és pici vaj és olívaolaj keverékén fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, nagyobb darabokra szeletelt póréhagymát, karikákra vágott sárgarépát és néhány marék csemegekukoricát. 2 dl alaplével felöntjük, és félpuhára pároljuk.
  4. Meghintjük liszttel, és kicsit besűríjük a ragut, majd belekeverjük a felaprított zöldfűszereket.
  5. A kihűlt ragut a kivajazott piteformába tesszük, és néhány kolbászkarikát helyezünk rá.
  6. A tésztát akkorára nyútjuk, amekkora a piteformánk és a ragu tetejére helyezzük A megmaradt tésztából fonatot készítünk, és ezzel díszítjük a piténk szélét.
  7. Megkenjük tojássárgájával és villával megszúrkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
  8. Előmelegített sütőben aranysárgára pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8310
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsos pite szárnyasból
A kis gasztronauta 142 recept

A szaftossága miatt inkább combfiléket használjuk. Elkészíthetjük főtt csirkéből is, ez esetben a csirkét főzzük 1 óráig, majd a főtt húst vágjuk kockákra, és adjuk az előzőleg lepirított zöldségekhez.

Hozzászólások

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.