Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszemélyes csirkés pite

Egyszemélyes csirkés pite
Egyszemélyes csirkés pite
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányommal ketten nagyon szeretjük ezt a pitét, de eddig még csak a nagy pitéstálban sütöttem. Ezt a tv-ben láttam, hogy készítette Stefano Faita. Persze, hogy nekem megtetszett, amiért muffin tepsiben kell sütni. Szerintem a mesében, ha ismerték volna ezt a pitét, biztos nem hamuban sült pogácsát csomagoltak volna az útra! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

ajánlat

Annyit alakítottam a recepten, hogy fehérbor helyett húslevessel öntöttem fel. Akinek van otthon, nyugodtan használja azt, mert sokkal finomabb úgy.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A vajat vágjuk össze kis kockára, és villával morzsoljuk el a lisztben. Fokozatosan adjuk hozzá a hideg vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon. A megadott mennyiség a maximum. Ha nagyon meleg van, adjunk 1-2 jégkockát a vízhez, hogy tényleg hideg legyen. Csomagoljuk be fóliába, és hűtőbe rakva pihentessük minimum 1 órát.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Közepes lángon olvasszuk fel a vajat, rakjuk bele a kockára vágott hagymát, zellert, répát, édesköményt meg a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, néha megkeverve pár percig főzzük.
  3. Szórjuk rá a lisztet, 1-2 percig pirítsuk, öntsük fel a húslevessel, majd a tejjel. Amikor forr, adjuk hozzá a zöldborsót meg a falatnyi darabokra vágott csirkét. Kis lángon főzzük 5 percig, tűzről levéve rakjuk félre hűlni.
  4. Gyújtsuk be a sütőt, a sütőpapír csíkokat rakjuk egy 12-es muffin tepsibe. A tésztát nyújtsuk ki, és egy 9-10 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki, rakjuk a mélyedésekbe.
  5. Töltsük meg a zöldséges hússal. A maradék tésztát gyúrjuk gyorsan össze, ismét nyújtsuk ki, és vágjunk 1 cm széles csíkokat belőle, helyezzük a töltelékre ízlés szerint, és kenjük meg a tojással.
  6. Rakjuk be a forró sütőbe (200 fok), süssük 15 percig, majd közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje megpirul, és a töltelék rotyog benne.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hússal meg zöldségekkel töltött pite muffin tepsiben, zöldséges-csirkés pite, mini pite csirkével és zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

568
finomliszt 25 dkg
vaj 22 dkg
víz 75 ml
1 csipet
csirke 30 dkg
sárgarépa 1 kis db
halványító zeller 1 közepes szár
vöröshagyma 1 kis fej
édeskömény 1 db
zöldborsó 10 dkg
kakukkfű 1 csipet
csirke alaplé 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db